FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

ÇEŞTOB Başkanı Öncel: "Yaşanan başarısız darbe girişiminden sonra biz turizmciler para kazanamayacağız ama çocuklarımıza, gelecek nesillere, demokrasi dolu bir hayat kazandırdık"

İZMİR (AA) - Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, "Yaşanan başarısız darbe girişiminden sonra biz turizmciler para kazanamayacağız ama çocuklarımıza, gelecek nesillere, demokrasi dolu bir hayat kazandırdık." dedi.

Veysi Öncel, birlik tarafından düzenlenen turizm değerlendirme toplantısında, Çeşme’de otelcilerin demokrasiye bağlılığını, herkesin çok iyi bildiğini söyledi.

"Yaşanan başarısız darbe girişiminden sonra biz turizmciler para kazanamayacağız ama çocuklarımıza, gelecek nesillere, demokrasi dolu bir hayat kazandırdık." ifadesini kullanan Öncel, Çeşmeli turizmciler olarak kaymakamlık, emniyet müdürlüğü ve diğer kurumlarla gurur duyduklarını dile getirdi. Öncel, "Bu süreci çok iyi yönettiniz. ÇEŞTOB üyeleriyle de gurur duyuyorum." diye konuştu.

Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran da 15 Temmuz sürecinde ilçede tatilini geçirenlerin huzurunu kaçırmamak adına her türlü tedbiri aldıklarına değinerek, şunları anlattı:

"O gece jandarma komutanımızla beraberdik. ‘Askerler yolu kesmiş’ veya ‘Askerler kontrol yapıyor’ gibi yanlış anlamalara neden olacak jandarmanın rutin faaliyetlerini o gece yaptırmadık. O gece sivil polislerimiz, tatilcilere hissettirmeden görev yaptı. Çeşme’de yaşamın devam ettiğini, her şeyin normal olduğunu göstermek adına tekne turları ve diğer faaliyetleri devam ettirdik. Çeşme, güçlü bir marka olduğu için yaşanan rezervasyon iptallerini çok rahat atlatacaktır. Kamu personeli izinlerinin iptali sonrasında yaşanan sorunu da en kısa sürede aşacağımıza inanıyorum.”

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da tüm kamu personeli izinlerinin kaldırılmasının, konaklamada ciddi kayıplara neden olduğuna dikkati çekerek, bu sezonu en az kayıpla atlatmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Darbe girişimi dolayısıyla Dünya Windsurf Şampiyonası’nı ertelemek zorunda kaldıklarını belirten Dalgıç, şunları kaydetti:

"Ama bunları da en kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum. Demokrasiye inanıyorsak, ahlak kuralları çerçevesinde hep beraber birlikte hareket etmeliyiz. Her şeyden önce şuna inanmalıyız ki biz, kendimiz bir gücüz. Bireyselden ziyade, ortak hareket etmeliyiz. Birlikteliği sağlarsak, sıkıntılı süreci en az hasarla atlatacağımızı düşünüyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :