FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

TSE Başkanı Korkmaz: - "Bu ülkenin bütün fertleri, kendilerine oyun oynayanları anlama, öğrenme ve buna karşı bedenlerini topyekun ortaya koyma konusunda iradeye sahiptir"

ANKARA (AA) - Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, "Bu ülkenin bütün fertleri, kendilerine oyun oynayanları anlama, öğrenme ve buna karşı bedenlerini topyekun ortaya koyma konusunda iradeye sahiptir." ifadesini kullandı.

TSE'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Korkmaz, darbe girişimini değerlendirmek ve gelişmelerle ilgili düşüncelerini aktarmak üzere, kurum personeliyle bir araya geldi.

Enstitünün teşkilatlarındaki çalışanlara telekonferans yöntemiyle hitap eden Korkmaz, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarı dolayısıyla hedef ülke haline geldiğini bildirdi.

Türkiye'nin çok büyük bir ülke olarak bölgesinde yeniden doğduğunu vurgulayan Korkmaz, şunları kaydetti:

"Bu doğumu görenler, bu ulvi duyguları kendi meşum hedeflerinde kullanmak isteyenleri piyon olarak kullandılar. Hem de en güzide kuruluşlarımızın içinde. Bunları tek tek ele geçirdiler, ama bilmedikleri bir şey vardı. Bu ülkenin bütün fertleri kendilerine oyun oynayanları anlama, öğrenme ve buna karşı bedenlerini topyekun ortaya koyma konusunda iradeye sahiptir."

Yeni saldırı ihtimallerine karşı herkesin teyakkuzda olması gerektiğine dikkati çeken Korkmaz, çalışanlarına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkililerinden aksi talimat gelene kadar sokakları boş bırakmamaları çağrısında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler