FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Eyüp Sultan Camisi önünde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi Eyüp'te protesto edildi.

Eyüp Sultan Camisi önünde toplanan vatandaşlar, darbe girişimini protesto ederken açılan ateşle yaşamını yitirenler için dua etti. İstiklal Marşı'nın okunduğu etkinlikte vatandaşlar, tekbirler eşliğinde darbeye karşı tepkilerini dile getirdi.

Etkinlikte konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Sizler büyük iş başardınız. Sizler kaderinize, geleceğinize, geçmişinize, mirasınıza, refahınıza, çocuklarınızın geleceğine sahip çıktınız, sizleri tebrik ediyorum" dedi.

Olayı ilk haber aldıkları andan itibaren Emniyet ve Kaymakamlık ile irtibata geçtiklerini kaydeden Aydın, belediye imkanlarını büyük bir şeref ve onurla seferber ettiklerini dile getirdi.

Ayrım yapmaksızın tüm siyasi parti temsilcilerine de yekvücut olarak insanlığa, insan onuruna, demokrasiye aykırı bir girişime karşı çıktıkları için teşekkür eden Aydın, "Bugün siyasi parti ayırımı yok, bugün tek yürek, tek milletiz, geleceğimize, onurumuza, kaderimize sahip çıkma günüdür. Gerçekten bugün bir bayram, bundan sonra bayram olacak inşallah. Daha güçlendik, artık önümüze daha net bakıyoruz, bu bakışla yürüyüşümüz devam edecek, bu akşam buradayız, yarın da buradayız, meydanı çapulculara bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek ise, görevlerinin kanunlara uymak olduğunu vurgulayarak, kanunsuz ve gayrı meşru hiçbir kalkışmaya müsaade etmeyeceklerini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Danışmanı İsmail Hakkı Tunç da, FETÖ'nün darbe girişimine karşı ortaya koydukları direniş ve vakar için halka teşekkür ederek, "Ecdadımla sizler gibi ben de övünüyorum. Ama bu bir kuru övünç, şövenist bir yaklaşım değil. Belki aylar öncesinden, yıllar öncesinden planını yapmış ama o yapılan planların üzerinde ilahi bir plan yapıcıyı unutmuş ahmakların karşısında dimdik durduğunuz için sizi yürekten kutluyorum." dedi.

Darbe kalkışmasına karşı çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla sokaklara inenlerin hayatlarını ortaya koyduğunu belirten Tunç, bu karşı koyuşun bir inancın, bir imanın, vatan sevgisinin tezahürü olduğunu söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler