FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Başkent OSB Yönetim Kurulu Başkanı Türk:- "15-16 Temmuz 2016 gecesi Türkiye'de yaşanan kalkışmaya ibretle ve hayretle tanık olduk"- "Cumhuriyete, demokrasiye, hukuk devletine, devletin, milletin ve toplumun tüm kazanımlarına hep birlikte sahip çıkan her k

ANKARA (AA) - Başkent Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Şadi Türk, Türkiye'de yaşanan kalkışmaya ibretle ve hayretle tanık olduklarını belirterek, "Cumhuriyete, demokrasiye, hukuk devletine, devletin, milletin ve toplumun tüm kazanımlarına hep birlikte sahip çıkan her kesim, vahim olay karşısında tarihi dayanışma gösterdi, görevini yaptı ve yapmaya da devam edecek" ifadesini kullandı.

Türk, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yazılı açıklamasında, Başkent OSB yöneticileri, katılımcıları ve çalışanlarının, 15-16 Temmuz 2016 gecesi Türkiye'de yaşanan kalkışmaya ibretle ve hayretle tanık olduklarını bildirdi.

Halkın Cumhuriyeti ilelebet yönetim biçimi olarak seçtiğini ve demokrasiyi içselleştirdiğinin altını çizen Türk, Cumhuriyete, Demokrasiye sahip çıkmanın, hukuk devletini bütün kurum ve kurallarıyla yaşamanın halkın vazgeçilmezi olduğunu kaydetti.

Cumhuriyete, demokrasiye, hukuk devletine, devletin, milletin ve toplumun tüm kazanımlarına hep birlikte sahip çıkan her kesimin, vahim olay karşısında tarihi dayanışma gösterdiğini, görevini yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini vurgulayan Türk, "Hayatını kaybeden şehitlerimize ve halkımızın diğer kayıplarına Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara ve halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Devletimiz, halkımız, kurum ve kuruluşlarımız geçmişte yaşanmış olaylardan gerekli dersi çıkarmıştır. Yaşanan bu olayın yaralarını en kısa sürede saracak güçtedir." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler