FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bakanlar, milletvekilleri ve din adamlarının katılımıyla Türkiye'deki darbe girişimine tepki için gösteri düzenlendi

MOGADİŞU (AA) - Somali'nin başkenti Mogadişu'da siyasiler ve din adamlarının katılımıyla düzenlenen gösteride Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

Türkiye'ye destek için meydanları dolduran yüzlerce eylemci, "Meşruiyete evet, darbeye hayır" sloganları atarak Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

Somali Alimler Heyeti adına Şeyh Nur Barud Cerhan, gösteride yaptığı konuşmada, "Somali halkı, demokratik Türkiye hükümetini destekliyor ve bu hükümete karşı tüm darbe girişimlerini reddediyor." dedi.

Darbeler döneminin kapandığını vurgulayan Cerhan, demokratik yollarla yönetime gelmiş Türk hükümetinin yanında durma çağrısı yaptı.

Mogadişu Belediye Başkanı Yusuf Hüseyin Cemali de "Türk halkıyla dayanışmak ve başarısız darbe girişimini kınamak için bugün burada toplandık. Somali, her zaman Türk hükümeti ve halkının yanındadır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin "örnek bir demokrasiye" sahip olduğunu belirten Cemali, darbe girişimiyle Türkiye'ye yöneltilen bu tehditleri kabul etmeyeceklerini söyledi.

Gösteriler sırasında ayrıca, çok sayıda vatandaş da Türkiye'de darbe girişimine karşı gösterilen dirençten duyulan sevinci ifade etmek için araçlarla başkent sokaklarında tur attı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler