FETÖ'nün darbe girişimi kamera kayıtlarında

FETÖ'nün darbe girişimi kamera kayıtlarında

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında askerlerin, Turkcell'in yapımı yeni tamamlanan Gebze'de bulunan Data Center'a gelerek, iletişimi kesmeye çalışma görüntüleri ortaya çıktı - Görüntülerde, 2 askerin güvenlik görevlisi eşliğinde bina içinde dolaşması ve ola

KOCAELİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Turkcell'in Kocaeli'deki yapımı yeni tamamlanan Gebze Data Center'a, iletişimi kesmek amacıyla baskın yapmaları güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Kaydedilen görüntülerde, bir üniformalı jandarma ile elinde uzun namlulu silah olan jandarma yeleği giyen kişinin merkeze girdiği görülüyor. Bu kişilerin, güvenlik görevlisi eşliğinde binanın çeşitli yerlerinde inceleme yaptığı, asker üniformalı kişinin de sık sık cep telefonundan işlem yaptığı gözleniyor.

Askerlerin sık sık güvenlik görevlisine birşeyler sorduğu görüntülerde, inşaatı yeni tamamlanan binanın henüz faaliyette olmadığını anlayan askerler, dışarıya çıkıyor.

Görüntüde, binanın önünde 3 askeri araç ve çok sayıda askerin olduğu yer alıyor. Askerler bir süre sonra araçlarına binerek, olay yerinden uzaklaşıyor.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında, Eskihisar Jandarma Karakol Komutanı Teğmen Ahmet Akalın ve Gebze İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Abdülkadir Öz'ün de aralarında bulunduğu 14 asker gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :