FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Batman Valisi Deniz: "FETÖ'nün oyununu nasıl bozduysak, PKK'nın oyununu da hep beraber bozacağız"

BATMAN (AA) - Batman Valisi Ahmet Deniz, "FETÖ'nün oyununu nasıl bozduysak, PKK'nın oyununu da hep beraber bozacağız." dedi.

Deniz, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen Muhtarlar Toplantısı'nda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Birlik ve beraberlik içinde olunduğu sürece üstesinden gelinemeyecek hiçbir sorunun olmadığının altını çizen Vali Deniz, 15 Temmuz darbe girişimini de lanetledi.

Ahmet Deniz, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi silahlı kuvvetlerimizin içine sızmış hain Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın darbe girişimi ile karşılaştık. Darbe girişiminin yaşandığı ilk saatlerden itibaren başta Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetleri, emniyet mensuplarımızın kararlı ve azimli duruşu ve vatandaşlarımızın meydanlara inmesi sayesinde dünyada eşi ve benzeri görülmemiş bir direniş göstermesi sayesinde bu hainler bertaraf edildi."

"O gece dünya, bu coğrafyada kötülüğün dibini gördü" diyen Vali Deniz, vatandaşların birlik ve beraberlik ruhu içinde meydanlarda gösterdiği direnişle dünyaya insanlık dersi verdiğini söyledi.

Darbe girişimine karşı Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Roman, Alevi, Sünni demeden meydanlara inildiğini anlatan Deniz, "FETÖ'nün oyununu nasıl bozduysak, PKK'nın oyununu da hep beraber bozacağız. Bütün terör örgütleri aynı kaynaktan besleniyor. FETÖ/PDY, PKK, DAİŞ ve DHKP-C gibi terör örgütlerinin iplerinin nerede olduğu hepimiz çok iyi biliyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Gençlerimizi dağa çıkardılar"

Bölgede yaşanan terör olaylarına da dikkati çeken Ahmet Deniz, FETÖ'yü kullananların aynı şekilde PKK'yı da kullandığını dile getirdi.

Deniz, şunları söyledi:

"Cizre'de, Nusaybin'de, Şırnak'ta ne zulümler yaptılar. Yollara patlayıcılar yerleştirerek insanlarımızı katlettiler. Gençlerimizi dağa çıkardılar, mahkeme kurmaya çalıştılar. Süreç dolayısı ile devletin hoşgörüsünü maalesef kullandılar. Onlar bertaraf edildi derken, şimdi de bunları devreye soktular. Darbe girişiminde bulundular. Şimdi ne oldu son 10 gündür tekrar bu hainleri devreye soktular. Bingöl'de, Hakkari'de ve Ordu'da birçok güvenlik görevlimiz şehit oldu. Hepimizin iyi düşünmesi lazım, Fetullaçı Terör Örgütü'nün oyununu bu millet nasıl bozduysa, o yürekli duruşu ile bizler bu PKK'nın oyununu da bozacağız."

- "PKK'nın çiftçilerimizden haraç topladığı duyumlarımız var"

PKK terör örgütünün çiftçilerden "vergi" adı altında haraç aldığı duyumlarının kendilerine ulaştığını aktaran Vali Deniz, söz konusu durumla karşılaşanların en yakın güvenlik güçlerine haber vermesini isteyerek, "Birlikte hareket ettiğimiz zaman bu belanın da üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum. Askerimizin içine sızmış hainler uçakla, tankla başaramadı. PKK terör örgütü ise hiç başaramaz. Çünkü biz bin yıldır bu coğrafyada beraber yaşıyoruz, aynı dinin mensupları ve güzel Peygamberin ümmetiyiz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler