FETÖ'den yargılanan avukatların davası

FETÖ'den yargılanan avukatların davası

FETÖ'nün sözde "Yargıtay imamı" olduğu iddia edilen Mehmet Rasim Kuseyri'nin de arasında bulunduğu 52 avukatın yargılanmasına devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde "Yargıtay imamı" olduğu iddia edilen Mehmet Rasim Kuseyri'nin de arasında bulunduğu 52 avukatın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar, yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Bahtiyar Çolak, önceki duruşmada alınan ara karar gereği dava dosyasına gelen evrakı okudu ve ardından tanık beyanının alınmasına geçildi.

Tanık sıfatıyla dinlenen H.S, sanıklardan Abdulkadir Ceylani Özgül ile Ankara'da FETÖ yapılanması içinde faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Örgütün Ankara'yı sözde bölgelere ayırdığını anlatan H.S, sözde Kızılay eyaletinde yaklaşık 25 evin talebe mesulü olduğunu, Özgül'ün de başka bir bölgede esnaflara sohbet veren bölge imamı olduğunu ifade etti.

H.S, büyük bölge imamının başkanlığında yapılan toplantılara Özgül'ün de katıldığını bildirerek, "Abdulkadir Ceylani Özgül'ü 'Kadir' olarak biliyordum. Üniversite ikinci sınıfta bu yapıya dahil olduğunu hatırlıyorum. Çocuğum dünyaya geldiğinde 2013'te bana ziyarete gelmişti. O esnada bana bir avukatlık bürosunda staja başladığını söylemişti. Ondan sonra kendisini bir daha görmedim ve sonrasında örgütle ilişkisinin olup olmadığı hakkında bilgim yok." diye konuştu.

Sanık Özgül de tanık H.S'nin beyanlarının gerçekleri yansıtmadığını savunarak FETÖ ile ilişkinin olmadığını iddia etti.

- "Bizim arkadaşımızdır"

Daha sonra, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katılan gizli tanık "Garson"un sanık Cemalettin Karadaş yönünde beyanı alındı.

FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanmasına ilişkin detaylı ifade verdiğini anlatan Garson, 17/25 Aralık kumpas davaları sürecinde yapılan bir toplantıda örgüte yönelik davaları takip etmeleri için bazı avukatların önerildiğini söyledi.

Söz konusu isimler arasında sanık Karadaş'ın da bulunduğunu aktaran Garson, "Emniyet yapılanmasına ilişkin toplantıda sanık için 'Bizim arkadaşımızdır.' denildiğini hatırlıyorum." dedi.

Tanık beyanlarının ardından sanık ve avukatlarının tahliyeye yönelik beyanları alan mahkeme, duruşmaya verilen aranın ardından ara kararını açıklayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler