FETÖ sanığı eski polislerin yargılandığı dava

FETÖ sanığı eski polislerin yargılandığı dava

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan eski emniyet mensubu 7'si tutuklu 91 sanığın yargılanmasına devam edildi

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan eski emniyet mensubu 7'si tutuklu 91 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmada tutuklu sanıklar Aydın Öztürk, Celal Haytaz, Ehliman Karagöz, Mehmet Kargın, Mehmet Yanık, Selami Sazıl ve bazı tutuksuz sanıklarla avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanık Ömer Türkkan ise bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Mahkemede savunma yapan sanık Selami Sazıl, 21 aydır tutuklu bulunduğunu, iddianamede yer alan üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Tutuksuz sanık V.K. ise hakkındaki gizli ve açık tanık beyanlarını kabul etmediğini ifade ederek beraatini istedi.

Mahkemede savunma yapan diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar da suçlamaları reddederek, tahliye ya da beraatlerini talep etti.

Cumhuriyet savcısı ise sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti de sanıklar Öztürk, Haytaz, Karagöz, Kargın, Yanık ve Sazıl'ın ev hapsiyle tahliyesine, tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirlerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Heyet ayrıca sanık Türkkan'ın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :