"FETÖ mücadelesinde kılını bile kıpırdatmadılar"

"FETÖ mücadelesinde kılını bile kıpırdatmadılar"

AK Parti Konya milletvekili Abdullah Ağralı, Konya gündemine dair Memleket'e özel açıklamalarda bulundu.

Özellikle kamu kurum ve kuruluş idarecilerine seslenen Ağralı, "Sayın Cumhurbaşkanımızın onca çağrılarına ve bu isimlerin bilinmesine rağmen neden 15 Temmuz gecesi yapılan hain darbe girişimine kadar bir adım atılmadı?" diye sordu. Kapatılan Mevlana Üniversitesi ile ilgili, 'Konya milletvekilleri olarak yeni bir çalışma içerisine girdiklerini' de belirten Ağralı, "başarırsak Konya'ya hem yeni bir devlet üniversitesi kazandıracağız hem de öğrencilerin mağduriyetlerini sıfırlayacağız" ifadesini kullandı.

"BAZI KURUMLAR KILINI BİLE KIPIRDATMADI"

FETÖ'cüleri temizleme noktasında gevşek davranan kurum yetkilileri de ihanet içerisindedir açıklaması yapan AK Parti Konya milletvekili Abdullah Ağralı, "Bütün kurumlarda alt kademe ile ilgili yapılan kararlı çalışmalar, üst kademeler için de yapılıyor mu? derseniz, işin doğrusu bazı tereddütler yaşıyoruz. Bu konuda birkaç sebep sayabiliriz. Bir defa şunun hakkını vermek lazım 17-25 Aralık operasyonlarından sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrı ve talimatlarına rağmen FETÖ ile mücadelede çoğu kurum ve kuruluş kılını kıpırdatmadı. Neden 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasına bırakıldı? Gereği daha önce yapılmalıydı. Bugün baktığımız zaman Konya'nın hangi kurum ve kuruluşlarında bunların olduğu aleni olarak biliniyor. Kimin, kendi kurum ve kuruluşlarında FETÖ adına 'himmet' parası topladığı biliniyor. Kimlerin gazete ve dergi abonesi yaptığı biliniyor. Kimlerin kurban topladığı biliniyor. Bunları bizler de biliyoruz. Bütün bunlar bilinmesine rağmen neden hala gevşek davranılıyor? Böyle davranan kurum ve kuruluş yöneticileri de ihanet içerisinde. Bu kadar açık ve net söylüyorum. Bizim, 15 Temmuz gecesini unutmamamız lazım. Darbe başarılı olsaydı bugün ülkenin nasıl işgal edildiğini seyredecektik. Bu, geldi geçti diyeceğimiz bir olay değil. O yüzden ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Biz bütün bunları takip ediyoruz. Ama şunu da belirtelim ki, Konya bu konuda daha sistematik çalıştı. Biz kendi teşkilatlarımızda bir ekip kurmuştuk. Bizim vekil olarak bunları atma imkânımız yok ama ilgili yerlere bildiriyoruz.  Gerekli adımları atıyoruz. Yakında sonuçlarını göreceğiz inşallah.  Ucu kime, neye, ve nereye dokunursa dokunsun, sonuna kadar gideceğiz" diye konuştu.

"KONYA'YA YENİ BİR DEVLET ÜNİVERSİTESİ KAZANDIRACAĞIZ"

Kapatılan Mevlana Üniversitesi ile ilgili çalışma yaptıklarını da hatırlatan Ağralı, "FETÖ'nün kapatılan üniversiteleriyle ilgili mecliste bir çalışma oldu. İzmir'de iki tane üniversite direkt olarak devlet üniversitesi olarak hizmet verecek. Konya milletvekilleri olarak biz de bir çalışma içerisindeyiz. Meclis açılır açılmaz, Mevlana Üniversitesi'nin devlet üniversitesine dönüştürülmesi noktasında gerekli adımları atacağız. Eğer bunu başarabilirsek öğrencilerin mağduriyetini sıfırlamış olacağız. Şöyle ki, kapatılan Mevlana Üniversitesi öğrencisi aynı bölümün 3. sınıfında ama Selçuk'a geçmesi gerekiyor lakin o bölüm yeni açılmış. Ne olacak? Mecburen şehir dışına çıkmak zorunda kalacak. İzmir'de örnek teşkil edecek bir uygulama oldu. Tabi bu çalışmayı hayata geçirebilirsek bizim için çok fazla fayda sağlayacaktır. En önemlisi Konya yeni bir devlet üniversitesine kavuşacaktır" ifadesini kullandı.

img-20160828-wa0024.jpg

"YURT KONUSUNDA İSTEDİĞİMİZ VERİMİ ALAMADIK"

Yurt konusuna da değinen AK Parti Konya milletvekili Abdullah Ağralı, "Bir itirafta bulunayım Kredi ve Yurtlar Kurumu konusunda biz istediğimiz verimi alamıyorduk. Bunun kimlerden kaynaklandığını da biliyoruz. Malum yapıyla alakalı bir ekip vardı ve bununla ilgili gereği yapıldı. En kısa sürede yurt konusunu da çözmüş olacağız" dedi.

M. Ali Elmacı-Memleket