FETÖ liderine suikast yapılacak mı?

FETÖ liderine suikast yapılacak mı?

Haber Türk yazarı Oray Eğin, bugünkü yazısında Trump için Fetullah Gülen'in zerre kadar değeri olmadığını belirttti. "Gülen er ya da geç iade edilecek, orası kesin"diyen Eğin, ABD içinde hala bir kliğin Gülen’i koruduğuna dikkat çekti.

Haber Türk yazarı Oray Eğin, bugünkü yazısında Trump için Fetullah Gülen'in zerre kadar değeri olmadığını belirttti.  "Gülen er ya da geç iade edilecek, orası kesin"diyen Eğin, ABD içinde hala bir kliğin Gülen’i koruduğuna dikkat çekti. 

 

Eğin "FETÖ liderine suikast yapılacak mı?" başlıklı yazısında, "Yapılmasın, hatta Fetullah Gülen asla Türkiye’ye iade edilmesin, Amerika’daki korunaklı hayatını yaşamaya devam etsin diye yoğun bir kampanya sürüyor. NBC News geçen hafta ortalığı karıştıran bir haberle Türkiye’nin Trump’la Gülen pazarlığı yaptığını iddia etti. Anında yalanlanan habere göre Amerikan tarafı Türkiye’ye Suudi Arabistan üzerindeki Cemal Kaşıkçı baskısını azaltmak için Gülen’i iade etmeyi önermiş. 

İki devlet arasında milli güvenliği ilgilendiren pazarlıkların kapalı kapılar ardında yapılması, her türlü ihtimalin tartışılması doğal. Devletler arası gizliliğin nedeni muhtemel bir operasyonu her iki tarafa da zarar vermeyecek şekilde yürütmek. Türkiye elindeki her türlü kozu devletin bir numaralı düşmanı FETÖ lideri için kullanacak elbette; sonuçta diplomasi böyle yürüyor. 

Önemli olan en sakin ve kitabına uygun bir şekilde işleyişi götürmek. 
Bu gibi sızıntı haberlerin ise tek bir amacı var: Süreci baltalamak. Nasıl MİT’in Oslo pazarlığı basına FETÖ’cüler tarafından sızdırıldıysa NBC News’ün bu kadar iddialı bir senaryoyu haberleştirmesi de Beyaz Saray’ın elini kolunu bağlama maksatlı. 

Basın daha önce Trump’ı zor durumda bırakmak için göreve geldiğinde danışmanı olarak görev yapan ve Türkiye’ye para karşılığında lobicilik yapan Michael Flynn’i deşifre etti, sonunda görevden alındı. Flynn hala koltuğunu korusaydı Fetullah Gülen çoktan Silivri Cezaevi’nde olacaktı halbuki" dedi.

 

 

GÜLEN’İ ABD’DE KORUYANLAR VAR

ABD'de Gülen'i koruyanlar olduğuna dikkat çeken Eğin şöyle devam etti: 

"Bugüne kadar Türkiye’nin Gülen’in iadesine yönelik stratejileri Amerikan devletinin iç çekişmesine kurban gitti. 

NBC News sızıntısından anlaşılansa ABD içinde hala bir kliğin Gülen’i koruduğu. Bir kısmı FETÖ’cüler tarafından besleniyor olabilir; silah lobisi, sigara lobisi gibi büyük bağışlarla satın alınan siyasetçiler ABD’de epey yaygın sonuçta. FETÖ de yıllar içinde oyunun kurallarını öğrendi, bölge temsilcilerinden başkan adaylarına kadar yıllardır bağış yapıyor. Ayrıca lobicilik faaliyetlerinde de epey tecrübe kazandılar, kendilerini Kongre üyelerine, basına, üniversitelerine mağdur gibi tanıtmayı, insanları kandırmayı beceriyorlar.

New York Magazine mesela geçenlerde Gülen’den “muhalif figür” olarak bahsediyordu, New York Post ise “Türk hükümetine eleştiriler getiren” diye… Sanki Gülen devleti ele geçirmek isteyen bir terörist değil de, düşünceleri yüzünden sürgüne götürmek isteyen biri."

 

FİL TERBİYECİSİ HAREKETE GEÇTİ, FETÖ ELEBAŞI YOL AYRIMINDA

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'un gündeminde de FETÖ'nün Türkiye'ye iadesi konusu vardı." Fil terbiyecisi harekete geçti, FETÖ elebaşı yol ayrımında" başıklı yazısında  Uğur, "ABD’deki derin damar Türkiye üzerindeki hevesi kursağında kaldığı için “yarım bıraktığı işi” mutlaka tamamlamak istiyor. Yeni taktik FETÖ’cü Kemalistlerle Kemalistleri buluşturmak" dedi

 

"NBC televizyonunun haberiyle çarşı karıştı" diyen Fuat Uğur şu ifadeleri kullandı:

NBC televizyonunun haberiyle çarşı karıştı.
Habere göre Trump “Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi için bir formül bulun” diye talimat vermişti.
Haber Beyaz Saray tarafından jet hızıyla yalanlandı. NBC ise bu bilgiyi CIA yetkililerine dayanarak yazdığını bildirdi.
FETÖ mahfillerine baktım “Ne konuşuyorlar” diye.
Birbirlerine girmişlerdi. Kimileri “Artık şeffaf olalım, fabrika ayarlarımıza dönelim” derken, Pensilvanya’ya daha yakın ikamet edenler “HE’den gelecek açıklamaya bakalım” görüşündeydi.
Sonuçta HE (Hoca Efendi) dedikleri iblisten beklenen konuşma önceki gün geldi. Şöyle diyordu:
 
ŞİFRELİ HABERLER, KRİPTO KONUŞMALAR
“Öyle bir fasla yönelme sathımailinde yolların ortasında tercih etme durumunda bulunuyoruz. İsabetli bir tercihte bulunabilecek miyiz, bulunamayacak mıyız, olduğumuz yerde mi kalacağız, kendimize mi takılacağız? İmmün(Bağışıklık sistemleri) sistemleri çok zayıf…”
“Bu da nedir” demeyin, Gülen’in kripto mesajları böyle abuk subuk hezeyanlar arasında verilir genellikle.
Peki, bu konuşmanın ve NBC haberinin şifreleri ne?
Sizi iki yıl öncesine götüreceğim.  25 Ekim 2015 ve 22 Ekim 2015 tarihli  “Fil terbiyecisi, Nasr suresi ve Gülen-1 ve 2” başlıklı yazılarda detaylı anlatmıştım.
FİL TERBİYESİNİN GÜNCEL AŞAMASI NBC İLE TEKRARLANDI
NBC televizyonundaki haberi, yukarıda anlattığım biçimde görmeniz için hatırlattım bu eski yazıların içeriğini.
FETÖ elebaşının yukarıdaki sözlerini de bu gözle okuyup değerlendirmek gerekiyor.
ABD’deki derin damar Türkiye üzerindeki hevesi kursağında kaldığı için “yarım bıraktığı işi” mutlaka tamamlamak istiyor.
Erdoğan’ı vaktiyle devirmek isteyen “Avrasyacı millî darbecileri” FETÖ eliyle tasfiye etmişti. Çünkü onlar işine yaramıyordu. Sonra bağımsızlıkçı karakteri iyice belirginleşen ve kontrol edilebilir olmaktan çıkan Erdoğan’ı FETÖ’ye devirtmek istedi. 7 Şubat’ta, 17-25 Aralık’ta ve nihayet 15 Temmuz’da denedi ama başarılı olamadı.
 
YENİ TAKTİK FETÖ’CÜ KEMALİSTLERLE
KEMALİSTLERİ BULUŞTURMAK
 
ABD'deki derin yapılanmanın yeni tezgah peşinde olduğunu ifade eden Fuat Uğur şöyle devam ettİ.
 
Şimdi yine biti kanlandı.
Son bir aydır devreye sokulan tezgâhların, 10 Kasım’daki çok tuhaf hareketlerin, Kadir Mısıroğlu üzerinden “Türkiye’de irtica tehlikesi hortladı mı?” paranoyası oluşturma teşebbüslerinin ilk girizgâhlarını görüyoruz.
Ama öyle anlaşılıyor ki bu konuda harekete geçmesi istenen FETÖ elebaşı yine mırın kırın etmiş olmalı ki bir NBC haberiyle gereken mesaj verildi. Çok açıktı üstelik:
“Dediklerimizi yapmazsan seni gerçekten iade ederiz”
Eğer Muhafazakârlık-Atatürkçülük ekseninde, olmayan bir kutuplaşmayı köpürtüp bunu Türkiye’nin yumuşak karnı hâline getirebilirler ve TSK başta olmak üzere diğer kurumlardaki Kemalistleri ikna edebilirlerse istedikleri zemini bulacaklar.
 
Fuat Uğur'un yazısının tamamı

 

Etiketler :