Fas’taki "toplumsal eylemleri organize eden kişi" hakim karşısında

Fas’taki "toplumsal eylemleri organize eden kişi" hakim karşısında

Duruşma 31 Ekim Salı gününe ertelendi

KAZABLANKA (AA) - Ülkenin kuzeyinde düzenlenen gösterileri organize ettikleri gerekçesiyle mayıs ayında tutuklanan Rif Hareketi yöneticilerinden Nasır ez-Zefzafi ve beraberindeki 30 kişinin ilk duruşması yapıldı.

Kazablanka İstinaf Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, savunmasını yapan Zefzafi tutuklamaların, "siyasi ve taraflı" olduğunu belirtti.

Duruşma, 31 Ekim Salı gününe ertelendi.

Öte yandan, mahkeme önünde Zefzafi ve beraberindeki tutuklular için destek gösterisi düzenlendi. İnsan hakları aktivistlerinin organize ettiği gösteride tutuklulara destek sloganları atıldı.

Fas'ın kuzeyindeki El-Huseyma kentinde Ekim 2016'da bir balıkçının polisin el koyduğu balıklarını çöp kamyonundan almaya çalışırken presleme haznesinde sıkışarak ölmesinin ardından çok sayıda gösteri düzenlenmişti. Bölgesel kalkınma için söz verilen projelerin hayata geçirilmediği gerekçesiyle gösteriler mayısta yeniden başlamıştı.

Resmi açıklamalara göre, mayıs ayından bu yana devam eden gösterilerde aralarında yerel medya mensuplarının da bulunduğu 250'nin üzerinde eylemci gözaltına alınarak haklarında hukuki işlem yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler