Fas'ın çeşitli kentlerinde gösteriler

Fas'ın çeşitli kentlerinde gösteriler

Rabat'ın yanı sıra Kazablanka ve Emzarun kentlerinde, ülkenin kuzey bölgesindeki toplumsal gerginliğin birinci yılı dolayısıyla gösteriler düzenlendi

RABAT (AA) - Fas’ın çeşitli kentlerinde, ülkenin kuzey bölgesindeki toplumsal gerginliğin birinci yılı dolayısıyla gösteriler düzenlendi.

Başkent Rabat ile ülkenin en büyük sanayi kenti Kazablanka ve kuzeyde yer alan Emzarun kentlerinde yüzlerce kişinin katılımıyla gösteriler düzenlendi.

Rif Hareketi lehine slogan atan ve cezaevinde bulunan hareket liderlerinin posterlerini taşıyan göstericiler, Fas yönetimi aleyhine pankartlar açtı.

Kuzeydeki toplumsal gerginliğin merkezi El-Huseyma’da ise yüksek güvenlik önlemleri nedeniyle çağrılara rağmen herhangi bir gösteri düzenlenemedi.

Huseyma'daki yerel yönetim tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, ülkenin kuzey bölgesinde gösterilerin başlamasına sebep olan balıkçı Muhsin Fikri’nin ölüm yılı dolayısıyla sosyal medyadaki gösteri çağrılarının yasa dışı olduğu ve yerel yönetimin gösterilere izin vermeyeceği belirtilmişti.

Ülkenin kuzey bölgesinde Ekim 2016'da bir balıkçının, polisin el koyduğu balıklarını çöp kamyonundan almaya çalışırken presleme haznesinde sıkışarak ölmesinin ardından çok sayıda gösteri düzenlenmişti. Bölgesel kalkınma için söz verilen projelerin hayata geçirilmediği gerekçesiyle gösteriler mayısta yeniden başlamıştı.

Resmi açıklamalara göre, mayıs ayından bu yana devam eden gösterilerde aralarında yerel medya mensuplarının da bulunduğu yüzlerce eylemci gözaltına alınarak haklarında hukuki işlem yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler