Evde Bakım Hizmetlerinde AB Uygulamaları Projesi

Evde Bakım Hizmetlerinde AB Uygulamaları Projesi

YOZGAT (AA) - Sorgun Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nce hazırlanan "Evde Bakım Hizmetlerinde AB Uygulamaları" Projesinin açılışı yapıldı.Okul...

YOZGAT (AA) - Sorgun Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nce hazırlanan "Evde Bakım Hizmetlerinde AB Uygulamaları" Projesinin açılışı yapıldı.

Okul konferans salonunda yapılan açılışta konuşan okul müdürü Osman Kılınçarslan, evde bakım hizmetlerinin genel olarak, bireyin sağlığını korumak, yükseltmek, yeniden sağlığına kavuşturmak amacıyla profesyonel düzeyde veya aile bireyleri tarafından bireyin evinde veya yaşadığı ortamda sunulduğunu söyledi.

Kılınçarslan, "Günümüzde özellikle gelişmiş ülkelerde nüfus artış hızının azalması ve yaşam süresinin uzamasına bağlı olarak yaşlılığın artışı ve buna bağlı problemler kaçınılmaz hale gelmiştir." dedi.

Yaşlı nüfusun her yıl arttığını dile getiren Kılınçarslan, "Araştırmalara göre Türkiye, önümüzdeki 25 yılda tüm dünyada yaşlı nüfusun en hızlı artacağı ikinci ülke olacaktır. Ülkemizde 8,5 milyon engelli bireylerden oluştuğu göz önünde bulundurulduğunda ülkemizde ileri ki yıllarda bakım ihtiyacı daha da artacaktır. Amacımız bu proje ile evde bakım hizmetlerinde AB standartlarını yakalayabilmektir." dedi.

Proje açılışına İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Şerif Doğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, Sorgun Kızılay Şubesi Başkanı Ali Ateşer, okul müdürleri, davetliler, öğrenci velileri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler