Ev ve süs hayvanları satanlara sertifika

Ev ve süs hayvanları satanlara sertifika

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ev ve süs hayvanı satışı yerlerine yönelik düzenlediği seminer sonunda katılımcılara...

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ev ve süs hayvanı satışı yerlerine yönelik düzenlediği seminer sonunda katılımcılara sertifika verecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Meclis Salonu'nda ev ve süs hayvanları satan iş yeri sahiplerine Sivas Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından eğitim verildi.

Sivas Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Arslan, ev ve süs hayvanları satan iş yeri sahiplerine sertifika verileceğini belirterek, "Eğitim programı kapsamında Uluslararası Geçiş Sözleşmesi, Avrupa Sözleşmesi, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Yönetmeliği, ev ve süs hayvanlarının satış, barınma ve eğitim yerlerinin kuruluş, açılış, ruhsat, çalışma ve denetleme yönetmeliği, hayvan ekolojisi, hayvan davranışı ve hayvan bakımı ile beslenmesi konularında ev ve süs hayvanları satan iş yeri sahiplerine seminer verildi. Seminer sonrasında düzenlenecek sınavda başarılı olan arkadaşlarımız sertifika alacak." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler