Etyemez çalışmalarını sürdürüyor

Etyemez çalışmalarını sürdürüyor

Açılış programında davetliler arasında bulunan Ak Parti Konya Milletvekili adayı Halil Etyemez yaptığı konuşmada , Ereğli’ye böyle bir merkezi kazandıran Ereğli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ercüment Sarıkafa ve yönetimine teşekkür etti.

Halil Etyemez konuşmasında sözlerine şöyle devam etti;” Süt üreticiliği konusunda Ereğli ilçeler durumunda birinci konumdadır. 900 tonun üzerinde süt üretiliyor.Bu Ereğli’nin bir gururu olup,bundan sonra yapılacakların bir vizyonunu oluşturuyor” dedi.
Ak Parti iktidarı döneminde Türkiye’nin önemli mesafeler kat ettiğini vurgulayan Halil Etyemez ,” 13 yıllık Ak Parti döneminde ihracatımız 36 Milyar Dolar dan 156 Milyar Dolara,Merkez Bankası rezervlerimiz ise 26 Milyar Dolar’dan 130 Milyar Dolara ve işsizliğimiz ise % 10’ların altına çekilmiş durumda.Edirne’den Kars’a kadar ülkenin bir çok alanında hizmetler birkaç katı yapılmış.Yolları ve hava alanlarıyla ,köprüleriyle ve özellikle tarım alanındaki barajları ve sulama yönetmeliği ile milletimize hizmet etme yolunda bütün hızıyla devam ediyoruz” dedi.
Hükümetin sağlık ve eğitim alanlarında da değişim,gelişim ve dönüşümüne de değinen Ak Parti Konya Milletvekili adayı Halil Etyemez sözlerine şöyle devam etti;”Sağlık ve eğitimin önünü açan uygulamaları ve 100 tane üniversite açan ve yurtlarıyla ,öğrenci bursları ve harçların kaldırılmasıyla hem sağlıkta hem de eğitimde ciddi hizmetler ortaya konulmuştur” dedi.
Ak Parti iktidarı tarafından Sosyal güvenlik alanında yapılan hizmetlere de değinen Etyemez;” Sosyal güvenlik alanında ise üç ayrı batakta olan kurumun tek çatı altında toplanarak,milletin hizmetine sunulması ve bir vatandaşımız eksik kalmayacak şekilde 78 Milyon vatandaşa hizmet eden bir sosyal güvenlik kurumu adeta batakta idi.Çığın altındaki bu kurum bugün çağa atlamış durumda” dedi.
Etyemez, 5 yılda sağlanan istihdam rakamının ise 5 Milyon 319 Bin istihdam olduğunu da ifade ederek, 1 Milyonun üzerinde de mesleki eğitim verildiğini ve gençlerin meslek edinme yoluyla iş bulmasının sağlandığını vurguladı.
Etyemez ,ekonomide nitelikli insan gücüyle kalkınmanın gerçekleştiğini vurgulayarak ;” Mesleki eğitimi ise batak bir vaziyette aldıklarını ve mesleki eğitimin 28 Şubat ‘ın dayatmış olduğu zihniyet neticesinde %30’larda iken, bugün bakıldığında %55 ‘lere çıkararak Anadolu’nun kalkınmasını ,sanayinin kalkınmasını ve dolayısıyla da ekonomiye katkı sunacak insan gücünün eğitilmesine önem verdik “diyerek mesleki eğitimi İş Kur kanalıyla vermeye gayret gösterdiklerini ifade etti.
Sürü yönetimi ve hayvan bakıcılığı eğitimlerinin Ereğli de de verildiğini vurgulayarak , amacın kaliteli üretimin sağlanması için nitelikli insan gücünü oluşturmak olduğunu kaydetti.Önce üretim sonra tüketim diyerek üretim faaliyetlerine devam eden Ereğli’nin süt üreticilerini de kutlayan Etyemez konuşmasına şöyle devam etti;” Birileri vaat ediyor, Merkez Bankasının biriktirdiğini dağıtacağız. Birileri de vaat ediyor, gelirsek herkese vereceğiz.Sormazlar mı adama , Merkez Bankasının parası ülkenin ekonomisinin emniyet sibobudur. Krize düştüğünüz zaman buna başvurursunuz.Üretmeden dağıtmanın hesabını yaparsanız,ülkeyi 12 yıl önceki gibi IMF kapılarına mecbur bırakırsınız.Allah’a şükür ki, bugün üreten bir iktidarımız var.Bundan sonra da milletimizi birilerinin kapısına muhtaç etmeyeceğiz.Biz üretmeden tüketmeyeceğiz.Sorunlarımızı torunlarımıza bırakmayacağız.Biz üreticilerimizin her zaman destekçisi olacağız” dedi.
Ereğli’deki üreticilere de seslenen Etyemez;”Yurt dışından damızlık getirme işinden artık vazgeçelim.Damızlığı biz kendimiz üretelim.Biz üretelim ve başkalarına satalım.Ereğli’nin buna potansiyeli ve yeterliliği var.Bizler her zaman yanınızda ve arkanızda olacağız ” dedi.