Esnek çalışma imkanı getiren tasarı Genel Kurulda

Esnek çalışma imkanı getiren tasarı Genel Kurulda

Özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulması ve uzaktan çalışma gibi esnek çalışma modelini öngören kanun tasarısının görüşmeleri sürüyor

TBMM (AA) - Özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulması ve uzaktan çalışma gibi esnek çalışma modelini öngören İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda değişiklik yapan tasarının görüşmeleri devam ediyor.

Partisinin verdiği önerge hakkında konuşan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, baret takıp DİSK önlüğü giyerek kürsüye geldi. Toğrul, söz konusu tasarı ile emeklilik hakkının gasbedileceğini, işsizliğin artacağını ileri sürdü. Toğrul, yasa tasarısını "kölelik yasası" olarak değerlendirdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, işçilerin köle haline getirilmeye çalışıldığını savundu. Hürriyet, tasarı ile iş güvencesinin ortadan kaldırılacağını, emekliliğin artık hayal olacağını savunarak, "Kiralık işçiler sağlık hakkı için cebinden para ödemek zorunda kalacaklar. Bu tasarı daha çok iş kazasına, daha çok iş cinayetine ve meslek hastalığına yol açacak." dedi.

HDP milletvekilleri Genel Kurulda, DİSK şapkalarını taktı ve sıralarına "Grev var", "Biz kadınlar güvenceli çalışma istiyoruz" yazılı dövizleri astı.

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin birleşime ara vererek grup başkanvekilleriyle görüşmesinin ardından HDP milletvekilleri DİSK şapkalarını çıkardı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :