Eskişehir'de orman yangını tatbi̇katı

Eskişehir'de orman yangını tatbi̇katı

Kocakır mevkisindeki ormanlık alanda yapılan tatbikat, gerçeğini aratmadı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Kocakır mevkisinde yapılan orman yangını tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

Kocakır mevkisindeki tatbikatta, ormanlık alanda temsili olarak çıkarılan yangına, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, arazözlerle müdahale etti.

Yaklaşık 80 personelin katıldığı, su ve köpük ile soğutma çalışmalarının da yapıldığı tatbikat, kurgulanan senaryoya uygun şekilde, başarıyla tamamlandı.

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, tatbikat öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Haziran itibariyle orman yangınlarıyla mücadele için ekip ve ekipmanların hazır olduğunu belirtti.

Ateş, yangın sezonu öncesi orman yangınları açısından riskli olan köylerde bilgilendirme ve eğitim çalışmalarının yürütüldüğünü ifade ederek, "Sezon başında yangın ilk müdahale ekipleri eğitildi. Araç gereç ve arazözler bakımdan geçirildi. Orman içi köylerde çobanlar uyarıldı. Okullarda konferans ve tiyatro oyunlarıyla eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapıldı." diye konuştu.

Son 10 yıllık istatistiklere bakıldığında Eskişehir'de 269 orman yangını çıktığını ve 319 hektarlık alanın zarar gördüğünü kaydetti.

Eskişehir'de yıllık ortalama 27 orman yangınının çıktığını belirten Ateş, şunları söyledi:

"Bu yangınlarda 32 hektar alan zarar görmektedir. Orman yangınları dışında kırsal alandaki ot ve anız yangınlarına müdahale etmekteyiz. Bu başarımıza rağmen tehlike her zaman vardır. Unutulmamalı ki bütün büyük yangınlar küçük bir ateş ile başlar. Eskişehir halkımızın orman yangınlarına duyarlı olduğunu söyleyebiliriz. Yangınların çıkış sebeplerine bakıldığında ihmal ve dikkatsizlik başta gelmektedir. Anız ateşi, çoban ateşi, piknik ateşi ve yol kenarına atılan sönmemiş sigaralar büyük risk oluşturmaktadır."

Ateş, Eskişehir genelinde ormanlık alanları görebilen 23 yangın gözetleme kulesi, 21 ilk müdahale ekibi ve 294 yangın söndürme işçisinin 7 gün 24 saat çalıştığını anlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler