Esed rejiminin kimyasal silah saldırılarına tepkiler

Esed rejiminin kimyasal silah saldırılarına tepkiler

ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili:- "Verileri topluyoruz. Belirttiğim gibi, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü konuyu takip ediyor. Eğer her şey göründüğü gibiyse bu bir savaş suçudur"

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili, Suriye'nin İdlib kentindeki kimyasal silah saldırılarına ilişkin olarak, "Verileri topluyoruz. Eğer her şey göründüğü gibiyse bu bir savaş suçudur." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığından isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili, telekonferans yoluyla gazetecilerin sorularını cevapladı.

Üst düzey yetkili, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin düzenlediği kimyasal silah saldırısına ilişkin bir soru üzerine, "Verileri topluyoruz. Belirttiğim gibi, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) konuyu takip ediyor. Eğer her şey göründüğü gibiyse bu bir savaş suçudur." şeklinde konuştu.

Yetkili, Esed rejiminin garantörlerine seslenerek, "Rejimi dışarıdan destekleyenler ve rejimin garantörü olduğunu söyleyenlerin cevap vermesi gereken çok soru var." dedi.

Suriye'de düzenlenen saldırıyı “Berbat bir haber" sözleriyle değerlendiren üst düzey yetkili şunları kaydetti:

“Bu çocuk ve kadınlar dahil olmak üzere masum insanlara karşı yapılmış berbat bir saldırıdır. Rusya ve İran Astana'da düzenlenen barış görüşmeleri için rejimin garantörü. Bugün Rusya Suriye'de gerçekleşen saldırıyla hiçbir ilişkisi olmadığını söylüyor, fakat konu bu değil. Mesele, rejimi yaptıklarından sorumlu tutmadaki başarısızlıkları ve isteksizlikleridir.”

Esed rejimi unsurlarının İdlin kentine düzenlediği kimyasal silah saldırısında, aralarında kadın ve çocukların da olduğu en az 100 sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler