ESDER Genel Başkanı Çelikus:

ESDER Genel Başkanı Çelikus:

"Kurumlar Vergisi listesinin ilk 10 sırasında 8 bankanın bulunması düşündürücü"- "Esnaf, sanatkar ve KOBİ'ler çalışıyor, bankalar kazanıyor"

ANKARA (AA) - Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, 2016'da en fazla Kurumlar Vergisi ödeyenler listesinin ilk 10'unda 8 banka bulunmasının düşündürücü olduğunu belirterek, "Esnaf, sanatkar ve KOBİ'ler çalışıyor, bankalar kazanıyor." ifadesini kullandı.

Çelikus, yazılı açıklamasında, Kurumlar Vergisi listesinin ilk 10 sırasında bankaların ön planda olmasını değerlendirdi.

Sağlıklı ve adil ekonomilerde üreten işletmeler ve kurumların bu sıralarda yer aldığını hatırlatan Çelikus, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki bu sağlıksız yapı üretene, alın terine, müteşebbislik ruhuna vurulmuş bir darbedir. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da ifade ettiği gibi bu tablo bir felakettir. Bankaların yüzde 40 kazanması dünyada görülmemiştir ve bu durum sürdürülebilir değildir. 80 milyon vatandaş çalışacak, üretecek, alın teri dökecek, bankalar vasıtasıyla küçük, mutlu ve rantiyeci azınlık afiyetle yiyecek. Bu durum sadece beyanatla geçiştirilecek bir durum değildir. KOBİ'ler ve üretenleri temsil ettiklerini ifade eden odalar, borsalar ile STK'lar tavırlarını net bir şekilde ortaya koymalıdır. Esnaf, sanatkar ve KOBİ'ler çalışıyor, bankalar kazanıyor."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler