Eş zamanlı su ürünleri denetimi

Eş zamanlı su ürünleri denetimi

Konya'da 7 ilçede bulunan göl, gölet, perakende satış yerleri, pazar yerleri, nakil araçları ve işleme tesislerinde eş zamanlı su ürünleri denetimi yapıldı.

Alınan bilgiye göre,  Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ile Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen denetimler, 7 ilçede göl, gölet, perakende satış yerleri, pazar yerlerinde gerçekleştirildi.

Eş zamanlı denetimlerde, 17 ilden 52 su ürünleri kontrol görevlisi ve 8 kontrol teknesi görev aldı.

Denetimlerde, Beyşehir, Hüyük, Meram, Selçuklu, Karatay, Çumra ve Seydişehir ilçelerindeki göl, gölet, perakende atış yerleri, nakil vasıtaları, işleme tesisleri ve pazar yerleri mercek altına alındı.

Yapılan denetimler sonucunda 1380 sayılı su ürünleri kanununa aykırı olarak yasak dönemde satış yaptığı tespit edilen 7 kişi ve iş yerine idari para cezaları uygulandığı, 277 kilo sazan, 2 kilo sudak, 2 bin torik, palamut olmak üzere toplam 2 bin 279 kilo su ürününe ve 34 balıkçı ağına el konuldu.

Su ürünleri popülasyonunun gelecek nesillere aktarılabilmesi amacıyla, avcılık, kontrol ve denetimlerinin süreceği bildirildi.