Ersöz: DAVAMIZ AK

Ersöz: DAVAMIZ AK

AK Parti Konya Milletvekili Aday adayı Ömer Lütfi Ersöz, seçim çalışmaları ile ilgili özel açıklamalarda bulundu. Ersöz, "Davamız Ak, Sevdamız Ak’tır.” Bizim için siyaset; erdem ve ahlâk meselesidir" dedi

1- Ömer Lütfi Ersöz'ü tanıyabilir miyiz? 

Ömer Lütfi Ersöz; 01.01.1962 yılında Akören’de doğdu. İlk ve Orta tahsilini Akören’de tamamladı. Konya İmam Hatip Lisesinden 1980, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1983-84 Eğitim-Öğretim yılında mezun oldu. 1980 yılında Konya Apa’da İmam-Hatip olarak göreve başladı.1984-2001 yılları arasında Tokat Çamlıbel, Konya Akören Lisesi, Sivas Halil Rifat Paşa Lisesi, Konya Cihanbeyli Büyükbeşkavak İlk Öğretim Okulu ile Konya Akören Çok Programlı Lisesinde Öğretmen ve Yönetici olarak çalıştı. 1987 yılında vatani görevini Yedek Subay olarak, Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümeni Şoför Taburunda Takım Komutanı olarak tamamladı. Öğrencilik dönemi ve sonrasında, Milli Türk Talebe Birliği, Akıncılar Derneği, Milli Gençlik Vakfı gibi birçok sivil toplum örgütlerinde, üye, temsilci, Şube Başkanlığı gibi görevlerde bulunarak sosyal ve kültürel alanlarda hizmet etti. 1990 yılında Konya Postası Gazetesinde; köşe yazıları yazmaya başladı. Daha sonraki yıllarda birçok dergi ve gazetelerde ve internet sitelerinde yazıları yayımlandı. 2007 yılından itibaren de, ANMEG Vakfı bünyesinde bulunan Yeni Konya Gazetesinde yazıları yayımlandı ve halen devam etmektedir. Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Üyesi ve Üst Kurul Delegesidir. 2001-2015 yılları arasında; Konya Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanı, Halkla İlişkiler Müdürü  ve Garajlar (Otogarlar)’dan  sorumlu Şube Müdürü olarak görev yaptı. 2001--2003 Yılları arasında, Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Mahalli İdareler Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikasının Konya Şube Başkanı olarak görev yaptı. Ayrıca, Bem-Bir- Sen Genel Merkez (Genel Başkan Yardımcısı) Dış İlişkiler Sekreterlik görevinde bulundu. Yaşam tarzı olarak; Kitap Okumak, Spor yapmak, Şiir, Makale yazmaktan hoşlanmaktadır. 2. Baskısı yapılan, “Damıtılmış Damlalar” isimli yayımlanmış eseri bulunmaktadır. Ayrıca basıma hazır hale getirilmiş, Muhammedül Emin, Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed (s.a.s.)’in Hayatı ile Ayetlerin Işığında Peygamber Kıssaları Ve Helâk olan Kavimler isimli çalışmaları bulunmaktadır. Özellikle İslâm-Siyaset ve İdare anlayışına ilişkin araştırmalar yapmaktadır. Osmanlıca, Arapça ve İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

2-Kaç yıldır siyasetin içerisinde bulunuyorsunuz?

30 yılı aşkın memuriyet hayatım boyunca,  MTTB, Akıncılar Derneği, Milli Gençlik Vakfı gibi çok önemli sivil toplum örgütlerinde Eğitim Başkanı, Şube Başkanı gibi görevlerde bulundum. Esasen Ersöz ailesi olarak sürekli siyasetin içinde yer almış bulunmaktayız. Amcam Veyis Ersöz, Milli Selamet Partisi İl Başkan Yardımcılığı ve Basın sözcülüğü görevlerinde bulundu. Babam Seyit Mehmet Ersöz Refah Partisi Akören İlçe Başkanlığı yaptı. Amcaoğlum Salih Sedat Ersöz Refah Partisi’nde Konya Başöğretmenlik görevi yaptı ve 2004 yılında da AK Parti’den Meram Belediyesi Aday Adayı oldu. 1980 ihtilalinden sonra amcam Veyis Ersöz, İslâmi bir düzen kurma faaliyetlerinde bulunduğu gerekçesiyle yargılandı ve hapiste yattı.  Babam 1980 ihtilalinden, ben de 28 Şubat Post modern darbesinden sonra İslâmi siyasi görüşe mensup olduğumuz gerekçeleriyle sürgüne gönderildik. 28 Şubat’ın etkisiyle büyük oranda oy kaybı yaşandığı bir ortamda 1999 yılında Fazilet Partisi’nden Konya Akören ilçesine Belediye Başkanı adayı gösterildim ve %5 olan oy oranımızı %32 ye yükseltme başarısını gösterdim.

Ailemiz ve yakın çevrem, hep bu kutsal yolculukta olduğu için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, “biz büluğ çağına bu teşkilatlarda erdik” dediği gibi hamdolsun bizler de Milli Görüş Teşkilatları içinde 30 yılı aşkın bir süredir bazen fiilen bazen de resmen siyasetin içinde bulunduk. AK Parti’nin kurulması ile birlikte de bu çatı içinde yer almış olduk.  

3-AK Parti hükümeti politikalarını nasıl değerlendiriyor ve bu konuda ne gibi çalışmalar yapacaksınız? (Çözüm süreci, Başkanlık vs)

Malumunuz AK Partimiz 2001 yılında;  “Yasaklarla, Yolsuzluklarla ve Yoksullukla” mücadele etmek için kurulmuş, “Yeter Artık, söz de, karar da Milletindir” diyerek, 2002 yılında yapılan seçimlerle İktidara gelmiş ve sonrasındaki girdiği bütün seçimleri, oylarını artırarak kazanmıştır. Bu başarı hikâyesi, birçok güzel hizmet yapıldığının açık bir göstergesidir.

Bu güne kadar yapılanlar neticesinde; Özgürlüklerin önü açılmış, çözüm sürecinin başlaması ile ülkeye huzur ve barış gelmiş, kardeşin kardeşi öldürmesine engel olunmuştur. Barıştan yana olduğu, insana değer verdiği, katsayı adaletsizliğini giderdiği, Meslek Liselerinin Orta Kısımlarını açtığı, Kur’an-ı Kerim’i ve Siyer-i Nebi’yi seçmeli olarak Orta Okul ve Liselere ders olarak koyduğu, yıllardır kanayan bir yaraya neşter vurup Başörtüsü yasağını kaldırdığı için,  AK Partiyi tercihimiz; sevdaya dönüşmüştür.

    Nasip olur, Partimizce de tercih edilirsem; Aydınlık bir gelecek, ekonomimizin ilk on içinde olması, kardeşlik, birlik, beraberlik, barış, tuzaklara düşmemek, hukukun üstünlüğünü gereği gibi hakim kılmak, Çözüm sürecinin nihai hedefine ulaşması, Hak’ka dayalı bir Anayasa oluşturulması, Başkanlık sistemine geçiş, adalet, özgürlük ve Milletimizin geleceği için çalışacağım. Milletimizin bütün seçimlerde verdiği güçlü desteği, bu seçimlerde artıracağına inanıyorum.

4-Ömer Lütfi Ersöz gözüyle siyaset nedir?

Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Bey’in dediği gibi, “Davamız Ak, Sevdamız Ak’tır.” Bizim için siyaset; erdem ve ahlâk meselesidir. Siyaset Hak’kın rızasına uygun olarak halka hizmet etme, Hak ve Adalet ölçüleri içinde devleti yönetme ve milletimizin hizmetinde olma sanatıdır. Siyaset bir araçtır, baki olan Rabbimiz ve davamızdır.Önemli olan bâki olanın yolunda, fani olana hizmet etmektir.

5-Önümüzdeki süreç için plan, proje ve hedefler nelerdir?

Ülkemizin, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın önderliğinde girmiş olduğu, “Yeni Türkiye” ana hedefi yolunda, yerelde yapılması gerekenler hususunda halkımızın bilinçlenme ve şuurlanma sürecine katkı sağlamak. Her türlü vesayet ve paralel yapı ile mücadele, Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemi hususlarında halkımızı bilgilendirerek, AK Partimize en büyük desteği sağlamak.Bilgili, şuurlu ve değerlerimizin farkında olan “Asım’ın Nesli” gençlik yetiştirilmesi için STK’larla iş birliği ile zengin içerikli eğitimler sağlamak. Yerel bazda bütün toplum kesimleri arasında heyecan ve hizmet aşkının artmasına gayret göstererek, tabandan yukarıya doğru Türkiye’ye örnek bir sinerjinin oluşmasını sağlamak.

 “Güç” kavramını literatürümüze oturtarak, Konya’mızın şehir gücü tanımını yapmak ve hepimizin eksikliğini düşündüğü, KONYA LOBİSİ’ni oluşturmak. KOP yaklaşımına yeni bir bakış getirerek, kısa sürede üretim artışı ve katma değer sağlayacak projelerle, bölgesel toplum kalkınması hususunda, insanlığa örnek bir model sunmak. Konya’mızın stratejik analiz ana hedefi çerçevesinde, stratejik düşünülerek planlanması ve yönetilmesi geleneğini oluşturarak; geleceğimizin ihya ve inşası noktasında, tüm sivil toplum örgütlerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımızla meslek odalarımızın, birbirleri ile koordineli ve daha verimli çalışma zeminini oluşturmak.

Tarım ve hayvancılık alanında ARGE odaklı çalışmalar zenginleştirilerek, modern teknoloji kullanımını sağlamak. Halkın içinden biri olduğumun en somut nişanesi olarak Konya merkezde bir irtibat büromu açık bulundurarak, her türlü istek ve sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapmak. Halkımız ile tamamen bütünleşerek, onların mecliste konuşan dili, gerçek bir ROL MODEL MİLLETVEKİLİ olmak” gibi plan, proje ve hedeflerimiz vardır.

6-Eklemek istedikleriniz?

Bugüne kadar elde ettiğim bilgi, birikim ve tecrübelerimi bir dava adamı olarak; Konya’mıza, Türkiye’mize sunmak istediğim için AK Parti Konya milletvekili aday adayı oldum. Temayülde oy kullanacak bütün Partililerimizden dua ve desteklerini bekliyorum. İlgi ve alakalarınız için en kalbi şükranlarımı sunarım. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler