Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan Atina'da

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan Atina'da

Yunanistan Başbakanı Çipras:- "Sığınmacılar o bölgede (İdomeni) kalma çabalarından vazgeçmeli"- "(Sığınmacıların) yasal yollarla Avrupa ülkelerine transferleri için gerekli süreci hızlandırarak birlikte çalışmamız gerekiyor"- "(Makedonya'ya kaçak geçen sı

ATİNA (AA) - Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Makedonya sınırında bekleyen sığınmacılara, bölgeyi boşaltmaları ve kamplara taşınmaları çağrısında bulundu.

Resmi ziyaret için Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü.

Görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Çipras, sığınmacıların durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bazı ülkelerin tek taraflı kararları nedeniyle Balkan yolunun sığınmacılara bir daha açılmasının mümkün olmadığını ifade eden Çipras, İdomeni'deki sığınmacılara ilişkin olarak, "Sığınmacılar o bölgede kalma çabalarından vazgeçmeli" dedi.

Çipras, sığınmacıların barınma merkezlerine geçişlerinde Yunan yetkililere yardımcı olmaları gerektiğini belirterek, "Buradan, yasal yollarla Avrupa ülkelerine transferleri için gerekli süreci hızlandırarak birlikte çalışmamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Haftalar süren bekleyişin ardından yasa dışı şekilde Makedonya'ya geçen ve Yunanistan'a geri gönderilmesi gündemde olan yüzlerce sığınmacıya ilişkin ise Çipras, "Uluslararası toplumu ve Avrupa'yı ilgilendiren bir sorunu Makedonya ve Yunanistan arasındaki bir sınır problemine çevirmek istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Sarkisyan ise sığınmacı sorununun çözülmesi için Suriye'deki savaşın bir an önce sona ermesi gerektiğine dikkat çekerek, iki ülkenin de bu konuda destek vermeye hazır olduğunu bildirdi.

Sarkisyan ve Çipras, iki ülke arasındaki ortak çalışmaların hızlandırılması gerektiğini vurguladı. Görüşme sonrasında iki ülke arasında, eğitim, araştırma, sağlık ve eczacılık alanlarında da işbirliği anlaşmaları imzalandı.



Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan Atina'da

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler