Erdoğan-Putin görüşmesinin yankıları

Erdoğan-Putin görüşmesinin yankıları

ATSO Başkanı Çetin:- "Sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Putin'in gösterdiği irade, iki ülke ve Antalya açısından son derece güzel bir gelişme olmuştur. Diyaloğun başlaması geleceğe dair umut veriyor"

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili olarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Putin'in gösterdiği irade, iki ülke ve Antalya açısından son derece güzel bir gelişme olmuştur. Diyaloğun başlaması geleceğe dair umut veriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Çetin yaptığı yazılı açıklamada, Saint Petersburg'da gerçekleştirilen görüşmeyi Antalya iş dünyası olarak yakından takip ettiklerini belirtti.

"Sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Putin'in gösterdiği irade, iki ülke ve Antalya açısından son derece güzel bir gelişme olmuştur. Diyaloğun başlaması geleceğe dair umut veriyor." ifadesini kullanan Çetin, toplantıdan sonra yapılan açıklamalara bakıldığında, Rusya ile ekonomik ilişkilerin eski düzeyine gelmesinin biraz daha zaman alacağının anlaşıldığını bildirdi.

Çetin, turizmde bu yılın kayıplarının telafi edilmesinin mümkün görünmediğini belirterek, "Yine de charter seferlerinin başlatılması sürecinin hızlandırılmasını arzu ediyoruz. Charter seferleri eylül sonu veya ekim ayında başlatılabilse bile Antalya turizmine katkı yapacak ve 2017 yılı için büyük bir moral olacaktır." ifadesini kullandı.

Tarımsal ihracatın da yıl sonuna doğru başlayabileceğinin belirtilmesinin ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu vurgulayan Çetin, şunları kaydetti:

"Antalya olarak yıllardır Rus halkıyla iç içe yaşadık, her yıl 3 milyonun üzerinde Rusya vatandaşına ev sahipliği yaptık. Çok sayıda vatandaşımız Rusya vatandaşıyla evlilik bağları kurdu, şirket evlilikleri yaşandı, kültürel birliktelik sağlandı. İki ülke arasındaki ilişkilerin askıya alınma süreci de en çok Antalya'yı etkilemiştir. Bu zor dönemin geride bırakılması yönünde atılan kararlı adımlar bizleri mutlu etmektedir."

Çetin, iki ülke milli takımlarının 31 Ağustos'ta Antalya'da dostluk maçı yapacağını da hatırlatarak, bu vesileyle Moskova Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerini Antalya'ya davet edeceklerini bildirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler