Engelliler için İsveç’ten yola çıkan tır Meram’da

Engelliler için İsveç’ten yola çıkan tır Meram’da

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün için İsveç’teki Türk Kadınları Derneği, Meram’a geldi.

Meram Belediyesi, İsveç Türk Kadınları Derneği, Armutlu Köyü Derneği örnek kampanyayı hayata geçirdi. Proje kapsamında, İsveç’te hayırseverler tarafından toplanan bir tır dolusu malzeme Konya’da ki ihtiyaç sahibi engellilere dağıtılmaya başlandı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Konya’ya ulaşan tırda tekerlekli sandalyeler, ortopedik araçlar ve Türkiye’de bulunmayan tıbbi malzemeler bulunuyor. Engellilerin ve ailelerinin yüzünü güldürecek malzemelerin ilk partisi Meram Belediyesi Hizmet Binasında hak sahiplerine verildi. Düzenlenen törene Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Armutlu Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Musa Şahin de katıldı.

ŞAHİN: ZİHİNLERDEKİ ENGELLERİ KALDIRINCA BÜTÜN SORUNLAR ÇÖZÜLECEKTİR

Armutlu Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Musa Şahin malzemelerin teslimi sırasında yaptığı konuşmada bu güzel olayın en başından beri içinde olduğunu hatırlatarak “Bu malzemeleri hanımlar kermeslerde kazandıklarıyla, çocuklar harçlıklarından artırdıklarıyla aldılar. Bu yardımı yapanlar İsveç’te yaşayan ikinci ve üçüncü nesil. Onların da vatanlarını unutmadıklarını görmek bizi mutlu etti” diye konuştu.

TORU: BİZ ENGEL TANIMAYAN BİR MİLLETİZ

“3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, engelsiz bir dünya temenni ediyorum” diyerek sözlerine başlayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da projeye destek vererek duyarlılık gösteren ve farkındalık oluşturmaya çalışan herkese teşekkür etti. Her bir insanın engelli adayı olduğunun altını çizen Başkan Toru, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizler yerel yönetimler olarak ta her an engelli vatandaşlarımızla beraberiz. Onların hayatlarını kolaylaştırmak için varız. Bu sebeple güzel bir dayanışma sergilediğimiz bu projenin devamlı ve örnek olmasını temenni ediyorum. Biz engel tanımayan bir milletiz. Her konuda birbirine yardımcı olan bir milletiz. İsveç Türk Kadınları Derneği ve diğer STK’lar olarak dünyaya en güzel mesajı verdik. İhtiyacı olan Meramlılara da yardımlardan yararlanabilmeleri için başvuruda bulunmaları çağrısında bulunuyorum” Başkan Toru, ayrıca Nisan ayı içinde gelecek bir diğer yardım tırının da müjdesini verdi.