Enflasyon rakamlarının yankıları

Enflasyon rakamlarının yankıları

ATSO Başkanı Çetin:- "Sebze fiyatlarındaki mevsimsel artışa karşılık narenciye, nar, elma, patates, kuru soğan üretici fiyatlarında geçen yıla göre önemli düşüş görüldü. Bu ürünlerde iç ve dış talebi teşvik edecek üretici desteklerinin gündeme gelmesi ger

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ekim ayı enflasyon rakamlarına bakıldığında, sebze fiyatlarındaki mevsimsel artışa karşılık narenciye, nar, elma, patates ve kuru soğan üretici fiyatlarında geçen yıla göre önemli düşüş görüldüğüne dikkati çekerek, bu ürünlerde iç ve dış talebi teşvik edecek üretici desteklerinin gündeme gelmesi gerektiğini belirtti.

Çetin yaptığı yazılı açıklamada, ekim ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Son 10 yılın en düşük ekim ayı enflasyonuyla karşı karşıya olunduğunu ifade eden Çetin, bunun, iklim ve ihracat yetersizliği nedeniyle tarım ürünleri fiyatlarına talebin yavaşlaması ve sanayi ile hizmet sektörü fiyatlarının baskılanmasından kaynaklandığını bildirdi.

Giyimde mevsimsel olarak bekledikleri artışın yaşandığını belirten Çetin, şunları kaydetti:

"Sebze fiyatlarındaki mevsimsel artışa karşılık, narenciye, nar, elma, patates, kuru soğan üretici fiyatlarında geçen yıla göre önemli düşüş görüldü. Bu ürünlerde iç ve dış talebi teşvik edecek üretici desteklerinin gündeme gelmesi gerekli, ancak tarımda yıllık enflasyon düşük olmasına rağmen, kış aylarında gıda fiyatlarındaki artış nedeniyle farklı bir algı ortaya çıkmakta. Gıdada enflasyonu dizginlemek için lojistik, ambalaj, soğuk hava ve soğuk zincir altyapısı ve en önemlisi üretici-tüketici kooperatiflerinin güçlendirilmesi konusunda bütüncül adımlar atmamız gerekiyor."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler