Enerji Ticareti ve Tedariği Zirvesi

Enerji Ticareti ve Tedariği Zirvesi

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Altunyaldız:- "Petrol fiyatlarındaki düşüşler neticesinde oyunun kuralları yeniden yazılıyor"

İSTANBUL (AA) - TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, petrol fiyatındaki düşüş sonrasında oyunun kurallarının yeniden yazıldığını belirtti.

Altunyaldız, İstanbul’da bu yıl ilki gerçekleştirilen Enerji Ticareti ve Tedariği Zirvesi ISTRADE 2016 programında, son dönemde enerji ithal eden ülkelerin ihracatçı duruma, enerji ihracatçılarının ise ithal eden bir pozisyona geçtiğini söyledi.

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşe değinen Altunyaldız, "Petrol fiyatlarındaki düşüşler neticesinde oyunun kuralları yeniden yazılıyor. En zengin ülkeler için bile enerji verimliliği ile çevresel koşulların bütünleşmesi çok önemli hale geliyor." dedi.

Türkiye'nin enerji iletim hatları üzerinde bulunduğunu dile getiren Altunyaldız, enerji iletim ve pazarlama ülkesi olabilmek ve konulan hedeflere ulaşabilmek için Türkiye'nin gerekli niteliklere sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen dördüncü ülke olduğunu ve 2015 yılında ülkeye 16,6 milyar dolarlık yabancı sermaye çektiğini anlatan Altunyaldız, "Sevinçle ve mutlulukla ifade etmek isterim ki tüm üretim aktörleriyle küresel vizyona ve ülkemizin geleceğine inanan milletimizle birlikte hedeflerimize adım adım ilerliyoruz." diye konuştu.

Altunyaldız, Türkiye'nin enerji alanındaki öncelikli hedeflerini, "Enerji kaynaklarının çeşitliliğini artırmak, artan enerji talebinin sorunsuz bir şekilde karşılanması ve arz güvenliğinin temin edilmesidir." şeklinde sıraladı.

Türkiye'nin enerji yatırımlarına ev sahipliği yapmaya devam edeceğini belirten Altunyaldız, enerjinin tedariği ve dağıtılması konusunda küresel bir aktör olmaya yönelik çalışmalarını da sürdürdüğünü kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler