Endonezya'da bayram

Endonezya'da bayram

Bayram ziyareti nedeniyle başkent Cakarta sessizliğe büründü- Yaklaşık 30 milyon Endonezyalı bayram ziyareti için yollarda

CAKARTA (AA) - Endonezya'nın başkenti Cakarta, milyonlarca kişinin bayram ziyareti için köylerine dönmesi nedeniyle hayalet şehre döndü.

Her yıl Ramazan Bayramı nedeniyle milyonlarca kişi ziyaretler için Cakarta'dan ayrılınca şehirde sessizlik hakim sürüyor.

Ülke genelinde 10 gün resmi tatil ilan edilirken, Endonezya'nın en çok göç alan şehri Cakarta tamamen sessizliğe bürünüyor. Normal şartlarda şehirde aşırı trafik yoğunluğu yaşanırken, Ramazan Bayramı'nda yollarda araç görmek neredeyse imkansız.

Bayramı Cakarta'da geçiren Rudi Hereyanto, "Ramazan Bayramı'nda Cakarta tamamen bambaşka bir şehir oluyor. Normal günlerde birkaç kilometrelik yolu saatlerce gidemezsiniz. Ama bayramda yollarda araba görmek bile imkansız. Keşke Cakarta'da trafik hep böyle rahat olsa." dedi.

- Bayram ziyareti büyük önem taşıyor

Endonezya'da Ramazan Bayramı'nda insanlar ailelerini ziyaret geleneğini sürdürüyor.

Yerel dilde "mudik" olarak da adlandırılan bayram ziyareti yolculuğunda, karayolunu tercih edenlerin kullandığı güzergahlarda kilometrelerce kuyruklar oluşurken, tren, otobüs ve uçak biletleri bayrama bir ay kala tükeniyor.

Cakarta'nın en büyük sorunlarından biri olarak nitelendirilen trafik problemi, bayram ziyareti sırasında şehirler arası yollara taşınıyor.

Endonezyalılar saatlerce trafikte beklemeyi, motosikletlerle şehirler arası yolculuk yapmayı göze alabiliyor. Bayram ziyareti trafiğinde kilometrelerce uzayan konvoylarda bir motosikletin üzerinde 4-5 kişinin yolculuk yaptığını görmek mümkün oluyor.

- 250 milyonluk ülkede yaklaşık 30 milyon kişi bayram ziyaretinde

Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamada bayrama bir hafta kala dolmaya başlayan terminallerden yaklaşık 30 milyon kişinin yolculuk yapacağı belirtildi. Endonezya hükümeti her yıl Ramazan Bayramı'nda milyonlarca kişinin gerçekleştirdiği yolculuğun önlemlerini bir ay öncesinden almaya başlıyor. Yollarda bakım çalışmaları artırılırken, binlerce polis görev yapıyor.

Ulaştırma Bakanlığı, başkent Cakarta'dan bu bayram için 2 buçuk milyon motorlu aracın yolculuğa çıktığını, bu sayının 1 buçuk milyonunun motosiklet olduğu bildirildi.

Endonezyalılar halen oruç tutmaya devam ederken, ülkede Ramazan Bayramı yarın kutlanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler