"En çok top oynamayı özlüyorum"

"En çok top oynamayı özlüyorum"

Ülkesindeki iç savaşta önce babası ardından da 2 ağabeyi ölen Suriyeli Ali Mahmud, hava bombardımanında bir bacağı ve bir kolunu kaybetti- Türkiye'de takılan protezlerle ayakta durmaya çalışan genç, yeni yaşamına alışırken gerçekleştirdiği rehabilite çalı

GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Ülkesindeki iç savaş sırasında gerçekleştirilen hava bombardımanında bir bacağını ve kolunu kaybeden 24 yaşındaki Suriyeli Ali Mahmud, takılan protezlerle yeniden top peşinde koşma hayalini gerçekleştirebilmenin sevincini yaşıyor.

Suriye'deki iç savaş birçok aile ve insan gibi marangoz ustası Ali Mahmud'un hayatını ve hayallerini de altüst etti. Lise yıllarında okul takımında futbol oynayan ve daha sonra çeşitli kulüplerin altyapısında futbola devam eden Mahmud, profesyonelliğe geçmek üzereyken ülkesinde iç savaşın çıkmasıyla futbol hayatını sona erdirmek zorunda kaldı.

Savaşta önce babasını ardından da 2 ağabeyini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Mahmud, aile bütçesine katkı için çalıştığı marangoz atölyesine atılan bombalar sonrasında elektrik akımına kapılarak sağ koluyla sol bacağını kaybetti.

Ülkesindeki savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Ali Mahmud, Türkiye'de takılan protezlerle yeni bir hayatın kapılarını aralamaya çalışıyor. Protezlerine kavuştuktan sonra doktorlarından top isteyen genç, şimdilerde ise yeni protezlerine alışması için yapılan rehabilitasyon çalışmalarını doktorunun gözetiminde top oynayarak gerçekleştiriyor.

Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'in kuzeyindeki bir atölyede çalışırken bir anda bombardımanın gerçekleştirildiğini söyledi.

Bombardıman sırasında elinde metal uzun bir çubuğun olduğunu anlatan Mahmud, "Bombardıman sanırım elektrik trafosuna denk geldi ve bir anda elektrik akımına kapıldım. Çevredekiler beni Suriye'deki bir hastaneye götürmüş. Burada yapılan kontrollerde kolum ve bacağım kesildi." dedi.

Yakınları tarafından Türkiye'ye getirildiğini ve tedavisine burada devam edildiğini belirten Mahmud, şöyle konuştu:

"Türkiye'ye geldiğimde protez takılması için gerekli çalışmalara başlandı ve tedavim İradi Adımlar Derneğinde sürdü. Dernek yetkilileri yaralarımı iyileştirdi ve protezlerimi yaptırdı. Şimdi rehabilitasyonum gerçekleştiriliyor. Şu an yavaş yavaş ayaklarımın üzerinde durup kendi hayatımı devam ettirebiliyorum ama sağlığım yerindeyken peşinden ayrılamadığım futbol topunu özlemiştim hatta en çok top oynamayı özlüyordum. Çok şükür şimdi yavaş yavaş top bile oynuyorum."

Futbol merakını "tutku" olarak nitelendiren Mahmud, hayatta kaldığı için önce Allah'a ardından da Türkiye'ye ve dernek yetkililerine minnettar olduğunu sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler