Emekliye ikramiye ödemeleri bugün başlıyor

Emekliye ikramiye ödemeleri bugün başlıyor

Türkiye'de SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri ile EYT kapsamındakilere bugünden itibaren bir defaya mahsus 5 bin lira destek ödemesi yapılacak. Ancak çalışan emekliler bu avantajdan faydalanamayacak.

Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumu, Emekli Sandığı ve Bağkur kapsamında çalışmayan emeklilere yönelik bir destek programı başlatıldı. Bu kapsamda, bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira destek ödemesi bugünden itibaren emeklilere dağıtılmaya başlanacak.

Ödemelerin detaylarına göre, SSK emeklilerinin alacakları destek, aylık alma günlerine bağlı olarak düzenlenecek. Ayın 17, 18 ve 19'unda aylık alanlara bugün, ayın 20, 21 ve 22'sinde aylık alanlara yarın ödeme yapılacak. Aylıklarını ayın 23, 24, 25 ve 26'sında alan emeklilere ise destek ödemeleri 13 Kasım'da verilecek.

Bağkur ve Emekli Sandığı kapsamında aylık alan emeklilere ise destek ödemeleri 14 Kasım tarihinde yapılacak. Dul ve yetim aylığı alanlar da hisselerine göre yarından itibaren bu destekten faydalanabilecekler.

Bu destek programından, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri, EYT'den emekli olanlar, EYT'ye müracaat edip maaşı henüz bağlanmayanlar, dul ve yetim aylığı alanlar yararlanabilecek. Ancak, bu destekten faydalanmak isteyenlerin başka bir işte çalışmamış olmaları gerekiyor.

Destekten toplamda 10 milyonu aşkın emeklinin faydalanması bekleniyor. EYT düzenlemesiyle emekli olanlar da bu destek kapsamında yer alacak. Ayrıca, EYT'ye başvuran ancak emekli maaşı henüz bağlanmamış olanlar da bu destekten yararlanabilecekler.

Ancak, emekli olduktan sonra çalışmaya devam edenler bu destekten faydalanamayacak. Ekim ayı içinde bir günlük dahi çalışma yapmış olan emekliler, 5 bin liralık ödemeden mahrum kalacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler