Elazığ Belediyesi 1. Ulusal Kitap Fuarı açıldı

Elazığ Belediyesi 1. Ulusal Kitap Fuarı açıldı

Vali Kaldırım: - ''Bu tür etkinlikler ve faaliyetlerle yeni yazarların, şairlerin ve edebiyatçıların çıkmasına da vesile oluruz ve dünya çapında bu geleneğimizi, derinliğimizi devam ettirmiş oluruz''

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Belediyesi 1. Ulusal Kitap Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Ahmet Aytar Meydanı'nda açılan ve çok sayıda yayınevinin kitaplarını sergilediği, şair ve yazarların katıldığı kitap fuarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Fuarın açılış töreninde konuşan, Vali Çetin Oktay Kaldırım, tarihi mekanları, edebiyatı, sanatı, şair ve yazarları ile Elazığ'ın önemli bir kültür ve medeniyet merkezi olduğunu söyledi.

Bugün dünyada önemli medeniyet merkezleri arasında yer alan Kahire, Bağdat, Şam, Halep gibi kentlerin savaş ve benzeri sebeplerden büyük bir çöküş yaşadığını ifade eden Kaldırım, bu noktada yeni medeniyet ve kültür merkezlerine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Kentin tarihi Harput Mahallesi'nin, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınmasıyla dünyada öneminin artacağını vurgulayan Kaldırım, "Gerçekten çok büyük değerlerimiz var. İnşallah bu tür etkinlikler ve faaliyetlerle yeni yazarların, şairlerin ve edebiyatçıların çıkmasına da vesile oluruz ve dünya çapında bu geleneğimizi, derinliğimizi devam ettirmiş oluruz.'' dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise kitap fuarının kentin kültürel ve sosyal yaşamına önemli katkılar sunacağını belirterek, kitap fuarına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ise cehaletle savaşmanın en büyük yolunun kitap okumaktan, ilim ve irfan öğrenmekten geçtiğini aktardı.

İmza günleri, söyleşi ve konferansların düzenleneceği fuar, 8 Ekim'e kadar açık kalacak.








AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler