Ekvador'daki depremler

Ekvador'daki depremler

Birleşmiş Milletler ve Kızılhaçın yanı sıra birçok ülkeden yardım kuruluşları, Ekvador'da depremden etkilenenlere, asker ve polis nezaretinde yardım dağıtıyor- Pedernales Valisi Elsivar:- "Pedernales'in eski günlerine dönmesi için elimizden gelen her şeyi

PEDERNALES (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) ve Kızılhaçın yanı sıra birçok ülkeden yardım kuruluşları, Ekvador'un depremden en çok etkilenen kuzey sahillerine, asker ve polis nezaretinde yardım dağıtıyor.

Geçen hafta Ekvador'da meydana gelen depremler nedeniyle ciddi yıkımların yaşandığı 6 eyalette, halk zor günler geçiriyor.

Ekvador'un gelir düzeyi düşük ve geçimini turizmden sağlayan Manabi'nin Manta, Portoviejo ve Pedernales kentlerinde yaşayan halk, gelecek yardımları bekliyor. 168 kişinin hayatını kaybettiği ve 2 bin 445 kişinin evsiz kaldığı Pedernales'de yaşayanlar, BM'nin kamplarında veya kendi imkanlarıyla oluşturdukları derme çatma barakalarda hayat mücadelesi veriyor.

Pedernales'in 1 kilometre dışındaki bir çim sahada kurulan kamptakiler, sık yağan yağmurlar nedeniyle oluşan çamur ve sinekler nedeniyle de ciddi sağlık sıkıntılarıyla karşı karşıya kalıyor.

Polislerin koruduğu kamp ve yardım merkezlerindeki çocuklar da günlerini resim yaparak ve oyun oynayarak geçiriyor. Yardımların yetersiz olduğu bölgede halkın, en çok yiyecek ve kıyafete ihtiyacı olduğu belirtiliyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da deprem bölgesine, bin 500 gıda kolisi, bin 500 hijyen kiti ile 150 mobil tuvalet ve temizlik ünitesi yardımında bulunacak.

- "Yardımların düzenli bir şekilde devam etmesini istiyoruz"

Pedernales Valisi Gabriel Elsivar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, valilik olarak enkazların kaldırılması için iş makinelerine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Bölgedeki yardım faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Elsivar, şehir genelinde yaşanan bazı eksikliklerin giderilmesi için de çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Elsivar, depremden etkilenen insanların güvenli bölgelere götürüldüğünü dile getirerek şehir genelinde enkaz kaldırma ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Bölgede yaşayanların pek çok zorlukla mücadele ettiğini anlatan Elsivar, "Pedernales'in eski günlerine dönmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Burada bizim için önemli olan şey, şehrin yeniden inşa edilmesi için yardımların düzenli bir şekilde devam etmesini istiyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler