Eğitim-İş Seydişehir şubede öğretmenler günü kutlandı

Eğitim-İş Seydişehir şubede öğretmenler günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Eğitim-İş Seydişehir şubesinde düzenlenen yemekteki konuşmalarda öğretmenlerin sorunları ve giderek itibarsızlaştırıldıkları konuşuldu.

Seydişehir Kuğulu parktaki yemeğe, Eğitim-İş Seydişehir Seydişehir Şube Başkanı Ertan Özkaynak, yönetim kurulu üyeleri, Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, yönetim kurulu üyeleri, Eğitim-İş Eski Genel Başkanlarından Veli Demir, CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel, Seydişehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Katlav, sendika üyesi öğretmenler katıldı.

Yemeğin açılışında konuşan Eğitim-İş Seydişehir Şube Başkanı Ertan Özkaynak öğretmenlerin gününü kutlayarak, “Ekonomik anlamda zor koşullar altında öğretmenlik mesleğini yürütüyoruz. Gün geçtikçe mesleğimize olan saygı ve sevgi azalmaktadır. Bütün bunlara rağmen mesleğimizi sürdürüyoruz. Umarım iktidar öğretmenlerin sorunlarını kalıcı olarak çözer” dedi.

ÖĞRETMENLER ESKİ İTİBARINA KAVUŞTURULMALIDIR

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit öğretmenlerin sorunlarına değinerek, “Eğitim-İş olarak öğretmenlerin eski itibarına kavuşması için hükümetten ve bakanlıktan taleplerimiz sürüyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Öğretmenlik meslek kanunu öğretmenlerin iş güvencesini sağlayacak, mesleki saygınlığı güçlendirecek şekilde düzenlenmelidir. Öğretmenlere yönelik şiddetin önüne geçecek önlemler alınmalıdır. Uzman/Başöğretmen adaletsizliği giderilmeli, bu unvanlar kaldırılarak 5 yılını dolduran öğretmenlere Uzman Öğretmenlik, 10 yılını dolduran öğretmenlere de başöğretmenlik tazminatı ödenmelidir. Yaşadığımız bütün sorunlara rağmen bütün öğretmenlerimizin, eğitim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz” diye konuştu.

ÖĞRETMENLER ÇOCUK BAKICISI OLDU

Eğitim-İş Eski Genel Başkanı Veli Demir Cumhuriyetin öğretmenlerinin çocuk bakıcısı haline geldiğine dikkat çekerek, “Günümüzde cumhuriyetin öğretmenleri adeta çocuk bakıcısı haline geldi. İtibarsızlaştırıldı. Yetkililer durmadan konuşuyor. Çok para alıyorlar. Bu yalandır. Cumhuriyetin öğretmenleri sıkıntılı bir süreçtedir. Öğretmenlik mesleği eski itibarına kavuşturularak sorunları çözülmelidir. Bu yemekten dolayı Seydişehir şubemize ve yönetimine teşekkür ederek, öğretmenler gününüzü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Aynı zamanda Müzik Öğretmeni olan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit’in söylediği TSM şarkıları yemeğe ayrı bir renk kattı.