Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kaya:

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kaya:

"Türk doğal taş sektörü muhteşem renk seleksiyonu ve kalitesiyle çok daha katma değerli üretim yapabilecek potansiyele sahip"

İZMİR (AA) - Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, Türk doğaltaş sektörünün renk seleksiyonu ve kalitesiyle katma değeri daha yüksek üretim gerçekleştirebilecek potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Mevlüt Kaya, EMİB Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki doğal taş sektörü temsilcilerinin 1980 sonrasında İtalya pazarına girdiğini ve o ülkede yeni bir rekabet ortamı oluşturduğunu söyledi.

İtalya'da Türk doğaltaş sektörü ile rekabet edilemeyeceğinin anlaşılması üzerine farklı tasarımlara ve değişik ürünlere yönelme gerçekleştiğini anlatan Kaya, "Türk doğal taş sektörü muhteşem renk seleksiyonu ve kalitesiyle çok daha katma değerli üretim yapabilecek potansiyele sahip. Bu amaçla Ekonomi Bakanlığının Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi ile firmalarımızı bir araya getiriyoruz." dedi.

Kaya, büyük projelerde Türk doğal taşının yer alması için yol haritası belirlemeye çalıştıklarını vurgulayarak, bu amaçla sektörde faaliyet gösteren 9 sivil toplum kuruluşunun ortak çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

Madencilik sektörünün maliyet kalemleri arasında önemli yer tutan orman ruhsatlarında yüzde 25-30 bir indirimin gerçekleşmek üzere olduğunu dile getiren Kaya, “Orman Genel Müdürümüz İsmail Üzmez bu indirimle ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindiğini, sizlerle paylaşabileceğimi söyledi" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :