Dünyagöz’le dünya daha güzel

Dünyagöz’le dünya daha güzel

Dünyagöz Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Mehmet Gülmez Tıp dilinde presbiyopi olarak adlandırılan yakını görememe probleminde, 40-45 yaş sonrası kişilerde yakını daha iyi görebilmenin ve okuyabilmenin multifokal mercekler ile mümkün olduğunu söyledi.

Op. Dr. Mehmet Gülmez ‘ Tıp dilinde presbiyopi olarak adlandırılan yakını görememe probleminde, 40-45 yaş sonrası kişilerde yakını daha iyi görebilmek ve okuyabilmek göz sağlığındaki yeni teknolojiler ile mümkün. Yakını görememe problemi, her insanda yaşa bağlı olarak standart bir şekilde artıyor. 60’lı yaşlarda tepe noktasına ulaşıp, hayatı daha da zorlaştırıyor. Hastamız Hatice Teyze’de katarakt rahatsızlığından ve yakını, uzağı görememekten şikayetçiydi.  Hastamızı multifokal mercekler sayesinde tek ameliyat ile yakın, uzak, astigmat ve katarakttan kurtardık. Bu mercekler, öncelikle katarakt olan hastalara uygulanabilmektedir. Kataraktı olan hastalar ayrıntılı bir muayeneden geçirildikten sonra gözlerinin yapısı uygunsa bu mercekleri kullanabiliyoruz. Her hastanın gözü bu tip bir ameliyata uygun olmayabilir. Kataraktı olup gözlüğü yaşantılarından tamamen çıkartmak isteyen kişiler multifokal mercekler sayesinde günlük rutin işlerinizi gözlüksüz yapabilecek hale gelebiliyor. Bu ameliyat öncesinde hastanın detaylı bilgilendirilmesi çok önem taşıyor. Katarakt ve refraktif cerrahide deneyimli bir hekimin, ameliyatın gerçekleştirildiği kurumun ve tabii ki doğru merceğin ve uygun hastanın seçimiyle yapılacak bu ameliyattan hasta da hekim de en iyi sonucu alıyor ‘ dedi.

 

45 YAŞ SONRASINDA, KATARAKTI OLAN KİŞİLER ARTIK YAKIN GÖZLÜK KULLANMAK ZORUNDA KALMAYACAK

Katarakt ameliyatında takılan multifokal mercekler, hastaların günlük aktivitelerini rahatça yapmalarına olanak sağlıyor. Dünyada uzun yıllardır kullanılan fakat son yıllarda yeni tasarımlar ile birlikte daha da gelişen multifokal mercekler hastaların görme işlevlerinde önemli başarılara imza atıyor. Dünyagöz Hastaneleri’nde kullanılan yeni nesil multifokal mercekler, çok kısa sürede gerçekleştirilen bir operasyon ile hastanın göz içerisine yerleştiriliyor.

Multifokal merceklerin hastalara büyük kolaylık sağladığını ve günümüzde yakını ve uzağı görmeyi arttırmada en güvenilir yöntemlerden biri olarak kabul edildiğini belirten Dr. Mehmet Gülmez, “Multifokal mercekler, hem yakını hem de uzağı görmeyi sağlayan göz içi mercekleridir. Bazı kişiler hem yakın hem de uzak için ayrı gözlük kullanırken, bazıları da tek bir gözlükle hem yakını hem de uzağı görebilirler. Multifokal mercekleri, sanki uzağı ve yakını bir arada gösteren gözlükmüş gibi düşünebiliriz.” dedi.

dunyagoz’le-dunya--(3).jpg