Dost Eli Derneği bu yıl 20 ülkede kurban kesecek

Dost Eli Derneği bu yıl 20 ülkede kurban kesecek

Dost Eli Derneğinin 2001 yılında Konya merkezde başlayan yardım faaliyetleri her geçen yıl artarak devam ederken yıl içerisinde gerçekleştirilen çalışmalarla sınırlar ötesine bereket taşınıyor

Her yıl Kurban çalışmalarını bağışçılardan gelen destekle devam ettiren Dost Eli Derneği bu yılda vekâlet yoluyla alınan kurbanların kesimini farklı ülkelerde gerçekleştirecek.

 Bu yıl yapılacak olan KURBAN çalışması ile ilgili bir açıklama yapan Dost Eli Derneği Yön. Kur. Başkanı Mehmet SEÇER; “ Bizler inancımız gereği attığımız her adımda ve söylediğimiz her sözde olduğu gibi gerçekleştirdiğimiz Kurban ibadeti ile de; İslam’ın bütün mahlûkata şefkat merhamet ve ihsanla muamele edilmesi gereğini yerine getirmeye gayret gösteriyoruz. Paylaşılan kurbanlar; insanlar arasındaki sevgi, saygı, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu kuvvetlendirmekle birlikte umudunu yitirmek üzere olanlar için yeni başlangıçlara vesile oluyor. Tüm bunların yanısıra KURBAN sınırlar ötesinde nice yoksunluklar içerisinde yaşayan kardeşlerimiz için yapılacak yeni çalışmaların kapısını açan bir anahtar oluyor” dedi.

 Mehmet SEÇER yaptığı açıklamada; Konya’dan başlayarak bu yıl 20 ülkede Kurban kesileceğini ve binlerce kişiye Kurban bereketi taşıyacaklarını söyleyerek Dost Eli Derneğinin her yıl olduğu gibi bu yılda kendi dinî bayramlarını sevinç ve mutlulukla kutlamaya hasret kalan; gözyaşı, şiddet, savaş, ekonomik sıkıntı ve yoksulluğun gölgesinde bayram yapmaktan kurtulamayan kardeşlerimizin yanında olacağını ifade etti.