Domotex Turkey Gaziantep Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı

Domotex Turkey Gaziantep Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı

Fuara 160 yerli, 32 yabancı halı firması katılacak

GAZİANTEP (AA) - Domotex Turkey Gaziantep Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı, 23-26 Mayıs'ta Ortadoğu Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, yazılı açıklamasında, halının merkezinde gerçekleştirilecek fuarın önemli bir organizasyon olduğunu belirtti.

Bartık, GTO, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB), Gaziantep Halıcılar Odası (GHO) ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenecek fuara, 160 yerli, 32 yabancı halı firmasının katılacağını ifade etti.

Fuarda sadece makina halılarının sergilenmeyeceğini vurgulayan Bartık, kilim, tekstil yer döşemeleri, elastik yer döşemeleri, ahşap ve parke, tekstil makinesi ve aksesuarları, lifler, iplikler ve tekstil ürünlerinin de fuarda bulunacağını kaydetti.

Bu yılın 4 aylık döneminde Gaziantep'ten 421 milyon 634 bin dolarlık halı ihracatı yapıldığına işaret eden Bartık, fuarın hem yeni iş bağlantıları hem de ihracatın artırılması için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Fuarın diğer sektörlere de büyük katkı sağladığını belirten Bartık, otelcilerden lokantacılara, taksicilerden küçük esnafa kadar birçok sektörün fuar nedeniyle işlerinin arttığını bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler