Dolar, ABD verileri öncesinde yatay seyrediyor

Dolar, ABD verileri öncesinde yatay seyrediyor

İSTANBUL (AA) - Dolar/TL, öğleden sonra ABD'de açıklanacak veriler öncesinde 2,9550 seviyelerinde yatay bir seyir izliyor.Dün ABD piyasalarının resmi tatil...

İSTANBUL (AA) - Dolar/TL, öğleden sonra ABD'de açıklanacak veriler öncesinde 2,9550 seviyelerinde yatay bir seyir izliyor.

Dün ABD piyasalarının resmi tatil nedeniyle kapalı olması, dolar endeksinin sakin bir seyir izlemesine neden olmuş ve dolar/TL de buna bağlı, dar bant içinde dalgalı hareket ederek günü yüzde 0,22 azalışla 2,9550 seviyesinden tamamlamıştı.

Dolar/TL, bugün yurt içinde açıklanan nisan ayı dış ticaret açığının 4,2 milyar dolara gerilemesinin ardından sakin seyrini sürdürerek saat 11.05 itibarıyla 2,9550 seviyesinden alıcı buluyor. Avro/TL ise Avrupa'da açıklanan verilerin beklentiler paralelinde olmasının ardından dünkü kapanış değerine yakın, 3,2900 düzeyinden işlem görüyor.

Analistler, öğleden sonra ABD'de açıklanacak kişisel gelir ve harcamalar ile tüketici güven endeksinin, kurların yönü üzerinde belirleyici olabileceğini ifade ederek, dolar/TL'de teknik açıdan 2,9550 seviyesinin altında iyimserliğin artacağını, bu seviyenin üzerinde kalınması durumunda ise yükseliş isteğinin güçlenebileceğini dile getiriyor.

Bu hafta perşembe günü açıklanacak Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ve cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinin piyasaların odak noktasında yer aldığına dikkati çeken analistler, bu nedenle bugün ve yarın özellikle kurlarda sakin bir seyir izlenebileceğini öngörüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :