Doğrul: 57. Alay, aynı inançla yürüyor

Doğrul: 57. Alay, aynı inançla yürüyor

Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Veli Doğrul, zaferin 104. yıldönümü nedeniyle yapılacak olan 5. Geleneksel 57. Alay Yürüyüşü'ne Konyalıları davet etti

 

"Çanakkale Deniz Zaferi bir diriliştir. Vatan, millet, bayrak, milli değerlere sahip çıkılması adına bir haykırıştır" diyen Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Veli Doğrul, zaferin 104. yıldönümü nedeniyle yapılacak olan 5. Geleneksel 57. Alay Yürüyüşü'ne Konyalıları davet etti. Türk tarihinin altın sayfalarından olan, eşsiz kahramanlıkların yaşandığı, vatan ve millet sevgisinin sembolleştiği, ülkenin her köşesinden gelen gençlerin kutsal saydığı değerler için canını feda ederek 'Çanakkale geçilmez' destanının yazıldığı Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıldönümü nedeniyle Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Veli Doğrul, bir mesaj yayımladı. Çanakkale Deniz Zaferi'nin Türk tarihindeki anlam ve önemine dikkat çeken Doğrul, destansı zaferle Türk milletinin milli ve manevi değerleri uğruna canını seve seve feda edeceğinin bir kez daha gösterildiğini söyledi. "Söz konusu vatansa gerisi teferruat" sözünün anlam bulduğu en iyi örneğin Çanakkale Deniz Zaferi olduğuna dikkat çeken Doğrul şöyle devam etti, "Çanakkale Deniz Zaferi bir diriliştir. Vatan, millet, bayrak, milli değerlere sahip çıkılması adına bir haykırıştır. Topyekun bir  mücadelenin en güzel örneğidir. Bu zafer, kısıtlı imkanlara rağmen, Türk milletinin vatan uğruna genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle verdiği en değerli mücadelelerden biridir. Bu zafer her karış toprağı ecdadın şehit kanlarıyla yoğrulmuş olan bu cennet vatanın, ilelebet savunulacağının en güzel göstergelerinden biridir. Türk milletine yapılan saldırılar, şekil ve yöntem değiştirmiş olsa da bugün de devam etmektedir. Ancak Türk milleti, dün olduğu gibi, bugün de aynı ruh ve heyecanla vatan savunması için elinden geleni yapmaktadır ve yapmaya devam edecektir. Bu anlamda, Çanakkale ruhunu yaşamak ve yaşatmak amacıyla, gençlerimizi şanlı tarihimizle, ecdadın bu önemli başarılarıyla, milli ve manevi değerlerimizle en iyi şekilde donatmamız gerekmektedir. bu vesileyle, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, destansı zaferin tüm şehitlerini rahmetle yad ediyorum."

57. ALAY YÜRÜYECEK

Doğrul, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yılında, 5. Geleneksel 57. Alay Yürüyüşü gerçekleştireceklerini ve bu yürüyüşe tüm halkı davet ettiklerini belirterek, "Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Konya İl Başkanlığı, Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilciliği, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Konya Şubesi ve Ülkü-Bir Derneği ile ortaklaşa düzenlediğimiz 5.Geleneksel 57.Alay yürüyüşümüze tüm halkımız davetlidir. Yürüyüş kapsamında, 18 Mart 2019 Pazartesi saat 18.00'de Kültürpark'ta buluşup Konya Şehitliği'ne yürüyoruz. Çanakkale Ruhuna sahip olan tüm hemşehrilerimizi bayraklarıyla bekliyoruz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler