Diltaşlı Öğrencilerden Sokak Hayvanlarına Yardım

Diltaşlı Öğrencilerden Sokak Hayvanlarına Yardım

Özel Diltaş Anadolu Lisesinin 11. sınıf öğrencileri, HAYDOSEV’e destek kampanyasına başladılar.

İngilizce Öğretmeni Oğuz Hamiş’in rehberliğinde başlatılan yardım kampanyasında öğrenciler, evlerinden getirdikleri el yapımı yiyeceklerin satışından elde ettikleri geliri, Mevlana Doğayı ve Hayvanları Sevenler Derneği’ne aktaracaklar. Oğuz Hamiş yaptığı açıklamada, gençlerin hayvan sevgisini çevrelerine aşılamak amacıyla sokak hayvanları için böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. Bundan sonra da bu tür faaliyetlere devam edeceklerini belirten Hamiş, yardımların öğrenciler tarafından hayvanlara verilmesini sağlayarak farklılık yaratmak istediklerini vurguladı.

Dernek Başkanı Gonca Cansoy ise öğrencilerin böyle güzel bir etkinliği gerçekleştirmiş olmalarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Cansoy:  "Diltaş Anadolu Lisesi öğrencileri, güzel bir çalışmaya imza attılar. Bu sosyal sorumluluk duygusu ile yapılan çalışmanın Konya’mızda örnek olmasını diliyor ve devamını bekliyoruz. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.  Dernek yetkilileri tarafından kampanya kapsamında öğrencilere, “hayvanları koruma” konusunda seminerler düzenleneceği bildirildi.