Dengeli beslenme nasıl olur?

Dengeli beslenme nasıl olur?

Karatay Belediyesi ve KTO Karatay Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “Karatay Konferansları”nın beşincisinde “Yeterli ve Dengeli Beslenme” konuşuldu.

Karatay Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen Yeterli ve Dengeli Beslenme” konulu konferansta KTO Karatay Üniversitesi Spor Koordinatörü Gamze Selçuk, yeterli ve dengeli beslenmenin yöntemlerini anlattı. Yaz mevsiminin yaklaştığı bu günlerde sık sık gündeme gelen zayıflama ve formda kalma konularına KTO Karatay Üniversitesi Spor Koordinatörü Gamze Selçuk beslenme alışkanlığının çocukluk evresinden itibaren doğru kazandırılması gerektiğini belirtti. Selçuk “Gözünüzün önüne yeğeninize, çocuğunuza "hediye ettiğiniz" çikolatalar, gofretler mi geliyor? İnsanı sigaraya, uyuşturucuya en yakınları alıştırır... Çocukları da "şeker isimli zehirle" anne-babaları alıştırıyor” dedi.

ÖNERİLEN 5 GRAM, TÜKETİLEN 18 GRAM

Dünya Sağlık Örgütü, bir kişinin günde 5 gram tuz tüketmesini önerdiğini dile getiren Selçuk, yapılan araştırmalara göre ise Türkiye'de bir kişinin tükettiği günlük tuz miktarı yaklaşık 18 gram olduğunu belirtti. Özellikle çocukların son dönemde sıkça tüketmeye başladığı hazır yemeklerin içerdiği yüksek yağ oranı ile obeziteyi tetikleyerek sağlıksız nesillerin yetişmesine sebep olduğunu söyleyen Selçuk, aileleri bu konuda dikkatli olmaya davet etti. Sadece şişmanlığın değil aşırı derecede zayıflamanın da sağlıksız olduğunu belirten Selçuk, özellikle genelde genç yaştaki ve zayıflama tutkunu bayanlarda görülen Anoreksiya Nervoza hastalığına yakalananların yeme ve uyku sorunları olduğunu söyledi.  Beslenme programımızı hazırlarken karbonhidratı değil, yağı sınırlamak gerektiğine dikkat çeken Selçuk, Hızlı verilen kilo ile yağ dokusu değil, su ve kas dokusu kayba uğradığını vurguladı. Konferans sonunda konuşmalarından dolayı KTO Karatay Üniversitesi Spor Koordinatörü Gamze Selçuk’ a çiçek ve hediye takdim edildi.

  karatay-konferans-(3).jpg

karatay-konferans.jpg