Denetimler aralıksız devam ediyor…

Denetimler aralıksız devam ediyor…

Orman ve Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğü av koruma ve kontrol ekibi ile Jandarma ekipleri tarafından Konya ili, Beyşehir, Seydişehir ve Derebent ilçelerinde avcılara yönelik denetimler birlikte gerçekleştiriliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler 2015-2016 av sezonunun açılış günü olan 15-16 Ağustos 2015 tarihlerinde Konya ili ve ilçelerinde özellikle gece ve sabah erken saatler olmak üzere günün her saatinde yaptığı kontrollerle kaçak avcılığın önlenmesi için çalışma yapmıştır.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Avcılarımızın MAK Kararlarında belirtilen avlanma esas ve usullerine göre avlanmaları gerektiği, buna uymayan avcılara gerekli cezai işlemlerin uygulanacağı, bu durumun denetimler esnasında avcılara da bildirildiği kaydedildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğü av koruma ve kontrol ekipleri temiz bir doğa için avlaklarda boş fişeklerin toplanması ve doğada bırakılan boş fişeklerin zararları hakkında bilgiler de veriyor. Avcılık faaliyetlerinin yoğun olduğu bölgelerde aynı zamanda yasadışı avcılık yapan kişilerin de yaygın bir şekilde bulunduğu dikkate alınarak denetimler artırıldı. Av Koruma ekiplerinin il genelinde yasak avcılığı engellemek ve doğal hayatı korumak amacıyla koruma kontrol faaliyetlerine aralıksız devam edeceği belirtildi.