Darüşşafaka Doğuş'un rakibi TOFAŞ

Darüşşafaka Doğuş'un rakibi TOFAŞ

- Yeşil-siyahlı ekip, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında yarın sahasında TOFAŞ'ı konuk edecek- Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Blatt:"Bu serüvene başlamayı heyecanla bekliyoruz"


İSTANBUL (AA) - Darüşşafaka Doğuş, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında yarın sahasında TOFAŞ'ı ağırlayacak.

Takımın başına ABD'li başantrenör David Blatt'in getirilmesinden sonra THY Avrupa Ligi ve Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde iddialı bir kadro kuran Darüşşafaka Doğuş, sezonu sahasında açacak. Ligin ilk haftasında Bursa temsilcisi TOFAŞ'ı konuk edecek yeşil-siyahlı ekip, alacağı galibiyetle sezona moralli girmeyi hedefliyor.

Volkswagen Arena'da yapılacak maç, saat 19.00'da başlayacak.

Lig öncesinde yaptıkları 11 hazırlık maçını da kazanan Darüşşafaka Doğuş'un başantrenörü David Blatt, sezona hazır olduklarını belirterek, "Çok yoğun ve olumlu bir sezon öncesi hazırlık dönemi geçirdik. Sezona hazırız. Elbette sezonun başlamasıyla beraber farklı bir dinamik devreye giriyor. Zihinsel, duygusal ve fiziksel açıdan her an hazır olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Kendilerini sert bir sezonun beklediğini kaydeden Blatt, "Bu serüvene başlamayı heyecanla bekliyoruz. TOFAŞ sezon öncesi çok kaliteli bir takım olduğunu kanıtladı. İyi bir sezon hazırlığı geçirdiler ve çok iyi bir başantrenörleri var. Bu sezon ligdeki iyi takımlardan biri olacaklarına eminim." görüşlerini aktardı.

Bir süredir sakatlığı bulunan Semih Erden'in 1-2 hafta içinde takıma dönmesini beklediklerini bildiren ABD'li başantrenör, Marcus Slaughter ve Mehmet Yağmur'un ise büyük ihtimalle bu hafta takımda olacağını vurguladı.


- Bertans: "Hazırlık maçları öz güvenimizi artırdı"


Darüşşafaka Doğuş'un yeni transferi Dairis Bertans, hazırlık maçlarında aldıkları galibiyetlerin öz güvenlerini artırdığını ifade etti.

Letonyalı skorer oyun kurucu, sezonun başlamasını heyecanla beklediğini anlatarak, "Neredeyse iki ay süren, 11 maç oynadığımız uzun bir hazırlık dönemini geride bıraktık. Sezon öncesi her maçta gelip gelmek öz güvenimizi artırdı. TOFAŞ, ligdeki diğer tüm takımlar gibi sert oynuyor. Mutlaka bizi yenmek için sahaya çıkacaklardır. Biz de buna karşı en iyi şekilde hazırlanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Darüşşafaka Doğuş'un oyun kurucusu Mehmet Yağmur ise yaptıkları hazırlık maçlarının hepsini kazanmalarının beklentiyi artırdığının altını çizerek, "Tempolu oyunumuzu sürdürüp Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ne iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Kazanmak iyi bir alışkanlık. Biz de bu iyi alışkanlığı hazırlık maçlarında edindik. Hiçbir takımı küçümseyemeyiz. TOFAŞ maçında hücumdaki tempomuzu ve savunmadaki sertliğimizi sürdürdüğümüz takdirde beklentileri karşılayabileceğimizi düşünüyorum." şeklinde görüş belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :