DAP'tan 15 kentte 19 bin sıvat dağıtıldı

DAP'tan 15 kentte 19 bin sıvat dağıtıldı

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 15 kentte 19 bin sıvat dağıtımı yaptı

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından 15 ilin ilçe ve köylerine 19 bin sıvat (hayvan sulağı) dağıtımı gerçekleştirildiği bildirildi.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, yaptığı açıklamada, gelen yoğun talep üzerine 2015 yılında sıvat dağıtımına başlandığını belirtti.

Bu yıl da sıvat dağıtımına devam edilip, tamamlandığını belirten Demir, şunları kaydetti:

"Yapılan çalışmayla, 2 yılda toplam 19 bin sac ve beton sıvat, bölgeye kazandırılmış oldu. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 'Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi' kapsamında, bölgede meraya dayalı hayvancılık yapılan alanlarda, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla 2016 yılında, finansmanının tamamı DAP İdaresi tarafından karşılanarak yaptırılan 9 bin 960 sac ve prefabrik beton sıvatın dağıtımı tamamlandı. Meranın durumuna göre beton mu, sac mı hangisi tercih edilecekse onun kullanılmasını istedik. Bunun için hem sac hem de beton sıvat yaptırdık. Ayrıca, bu yıl dağıtılan beton sıvatlarda içerisine daha fazla su alacak şekilde revizyon yapıldı. Geçtiğimiz yıl, ilk etapta, toplam 9 bin 30 sac ve beton sıvat bölge illerine dağıtıldı. Bu yıl sıvatların dağıtımına ise ağustos ayında başlandı. Böylece 2 yılda, DAP İdaresine bağlı 15 ilin ilçe, köy ve meralarına toplam da 19 bin adet sıvat dağıtılmış oldu."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler