DAEŞ'in Tazehurmatu'ya kimyasal saldırısı

DAEŞ'in Tazehurmatu'ya kimyasal saldırısı

Tazehurmatu Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Dr. Hıskeli: "DAEŞ'in kimyasal silah saldırısının üzerinden bir ay geçmesine rağmen etkisi hala devam ediyor"- Kimyasal silah saldırısına maruz kalan Zeynel: "İlk günlerde bombanın etkisini hissetmedik ancak

KERKÜK (AA) - Kerkük kentine bağlı Türkmen Tazehurmatu kasabasında, terör örgütü DAEŞ'in kimyasal silahlı saldırısına maruz kalan 70 kişinin durumunun kritik olduğu bildirildi.

Tazehurmatu Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Dr. Amir Hıskeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''DAEŞ'in kimyasal silah saldırısının üzerinden bir ay geçmesine rağmen etkisi hala devam ediyor. Söz konusu olaydan dolayı hastanelere müracaat eden ve resmi kayda geçenlerin sayısı 3 bin 760'a yükseldi. Müracaat edenlerin arasında 70'inin durumu kritik." dedi.

- "Tedavileri ancak Türkiye'de yapılabilir"

Sağlık durumu kritik olan hastaların Irak'ta tedavi edilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Hıskeli, hastaları Türkiye'ye göndermekten başka çareleri olmadığını söyledi.

Kerkük merkezli Hilal Sağlık Derneği Başkan Yardımcısı İstebrak Yazaroğlu ise durumları kritik olan 70 kişinin, tedavi imkanları sağlanamadığı için taburcu edilerek evlerine gönderildiğini aktardı.

Irak hükümetinin, söz konusu kişileri adeta ölüme terk ettiğini kaydeden Yazaroğlu, bu kişilerin tedavilerinin ancak Türkiye'de yapılabileceğini belirtti.

- "Bombanın etkisini başlangıçta hissetmedik"

Kimyasal silah saldırısından etkilenen ve durumu kritik olan Muhammet Zeynel de şunları kaydetti:

"Tazehurmatu'ya atılan bombalardan biri evimin on metre ilerisine düştü. İlk günlerde bombanın etkisini hissetmedik ancak üzerinden bir süre geçmesinden sonra etkileri ortaya çıktı. Nefes darlığı başta olmak üzere birçok şikayetim var. Ayaklarım uyuşuyor ve yürüyemiyorum. Felç geçirmekten korkuyorum."

Saldırıya maruz kalan bir başka kişi Zeynep Cafer de görme bozukluğu yaşadığını ifade ederek, "Gündüzleri gözlerim sürekli yaşarıyor. Bunun yanında vücudumda yanma var. Hastanelerde bir şifa bulamadılar. Türkiye'nin bize yardım etmesini istiyoruz.'' dedi.

Terör örgütü DAEŞ 9 Mart'ta kontrolü altındaki Beşir köyünden, 5 kilometre mesafedeki Türkmen kasabası Tazehurmatu'ya kimyasal madde içeren havan toplarıyla saldırmıştı.

DAEŞ'in Tazehurmatu'ya kimyasal saldırısı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler