Cumhuriyetle yaşıtlar

Cumhuriyetle yaşıtlar

Konya'nın Seydişehir ilçesinde yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt 17 yaşlı, Kaymakam Tuncay Sonel'in başlattığı "Cumhuriyet Çınarları Projesi" çerçevesinde her ay düzenli olarak ziyaret ediliyor.

 Evleri temizlenen ve sağlık taramasından geçirilen yaşlıların kişisel bakımları da yapılıyor.

Yaklaşık 3 yıl önce Seydişehir Kaymakamlığına atanan Sonel, göreve başladığında ilçede, yetim-öksüz, hasta ve engelli başta olmak üzere ihtiyaç sahibi kişilerin sayılarını tespit ettiklerini belirtti.

Bakıma muhtaç yaşlı ve yalnız yaşayan kimselerin yanında olduklarını anlatan Sonel, ilçede yürüttükleri en önemli sosyal projelerin başında ise "Cumhuriyet Çınarları Projesi'' geldiğini söyledi. 

Sonel, "Baş tacı dede ve ninelerimize sağlık ekibi ve dairedeki arkadaşlarımızla ziyaretlerde bulunduk. Kimsesiz yaşlılarımız için kurduğumuz ekipler var. Kadın ve erkek kuaförü, sağlık ve temizlik ekibiyle bu baştacı ihtiyarlarımızı düzenli olarak ziyaret ediyor ve ihtiyaçlarını gideriyoruz. Gönüllerini almak, programlarda onlara protokolde yer vermek bizim için çok önemli. Onlar bizim dede ve ninelerimiz. Hep birlikte bir aile gibi olduk. İlçemizde Cumhuriyet'le yaşıt 17 kişi yaşıyor. Onlar başımızın tacı, devletimizin sıcaklığını ve şefkatini her zaman göstermeye çalışıyoruz ve gözümüz gibi bakıyoruz" diye konuştu.

Ziyarette yaşananları da anlatan Sonel, ''Kendi dede ve ninelerimize nasıl davranıyorsak onlara da öyle davranıyoruz. Çok tatlı insanlar. Büyüklerimizin çok güzel muhabbeti oluyor. Gittiğimizde 'evladımız gelmiş' deyip hemen sarılıyorlar. Bu da en büyük mutluluk. 'Dede askerliğini nerede yaptın, ninemle nerede, nasıl tanıştın' diye sorduğumuzda başlıyor güzel güzel anlatmaya... Cumhuriyetimizin bize emaneti eli öpülesi yaşlılarımız başımızın tacıdır" dedi.

 

- "Cumhuriyetle yaşıtım elhamdülillah"

Cumhuriyet'in kurulduğu tarihte dünyaya gelen 92 yaşındaki Hakkı Kıroğlu ise sağlık sorunları nedeniyle bazı sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Kaymakam Sonel'in kendisini ziyaretinden mutluluk duyduğunu anlatan Kıroğlu, "Cumhuriyet'le yaşıtım elhamdülillah. Herkes öyle söyler, bununla övünürüm. Kimsesiz kalmış, kendi başına yaşayan yaşlı bir insanın ziyaretine devlet görevlisi gelir de ihtiyacını giderirse, bunun mükafatı çok büyük olur. Allah sizden razı olsun" diye konuştu.