Cumhuriyet Tarihinin İlk İmam Hatip Lisesinin Yıkımına Başlandı

Cumhuriyet Tarihinin İlk İmam Hatip Lisesinin Yıkımına Başlandı

Konya'nın köklü eğitim kurumlarından biri olan Konya İmam Hatip Lisesi, deprem zararı nedeniyle yıkım kararı aldı.

Konya'nın tarihi ve eğitim alanında köklü bir geçmişi olan Konya İmam Hatip Lisesi, 70 yıldan fazla bir süredir binlerce öğrenciye ev sahipliği yaptı. Ancak geçtiğimiz yıllarda yaşanan depremler, bu eğitim kurumunun fiziki ömrünün sonuna gelindiğini işaret ediyor.

Konya İmam Hatip Lisesi, 71 Yılın Ardından Deprem Zararıyla Yıkılıyor

Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Hocaefendi ve şehrin ileri gelenleri tarafından temeli atılan bu okul, birçok âlim ve din adamının da öğretmen olarak görev yaptığı bir kurum olarak Konyalılar için özel bir yere sahip. Ancak mülkiyeti Türk Anadolu Vakfı'na ait olan okul, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerle ve sonrasında Konya merkezli 5 şiddetindeki depremle sarsıldı. Bu depremler sonucunda okulun yatay kolonları zarar gördü, duvarlarda çatlaklar oluştu ve binanın sıva kalitesi artık güvenlik açısından yetersiz hale geldi.

Konya İmam Hatip Lisesi Binasının Yıkımına Başlandı

konya-ihl.jpg

Depremin neden olduğu hasarın boyutu, tadilatla giderilemeyecek kadar büyük olduğu için Konya İmam Hatip Lisesi'nin yıkım kararı alındı ve bugün sabah saatlerinde binanın yıkımına başlandı.

Yerine Yenisi Yapılacak

Konya İmam Hatip Lisesi'nin yerine birkaç yıl içerisinde 64 derslikli spor ve konferans salonlarından oluşan modern bir okul binası inşa edilecek. Bu proje, bölgeye çağdaş bir eğitim tesisi kazandırarak, eğitim kalitesini artırmayı hedefliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.