Cumhuriyet 93 yaşında

Cumhuriyet 93 yaşında

Atatürkçü Düşünce Derneğince, "Cumhuriyete Saygı Gecesi" düzenlendi

ANKARA (AA) - Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde, "Cumhuriyete Saygı Gecesi" düzenlendi.

Ankara Palas Devlet Konukevi'ndeki programın açılış konuşmasını yapan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, "Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin ilanından sonra 15 yıl süren ömrüne, 'Türk aydınlanma dönemi' dediğimiz yeni devrimler ekledi. İçeride geleceğe umutla bakan, peş peşe gelen devrimlerle dinamik bir ulus devletin bireyi olma kıvancını yaşarken, dünyada saygın yeri olan bir devlet haline geldik." dedi.

Çölaşan, bölge ülkelerinin meşru yönetimleriyle "acilen" iş birliği yapılarak, sınırların güvenceye alınması gerektiğini de savundu.

Gecede "Atatürkçü Düşünceye Emek" ödülleri de sahiplerini buldu.

"Kültür ve Sanat" kategorisinde piyanist Fazıl Say, "Bilim" kategorisinde "Mustafa Kemal Döneminde Ekonomi-Büyük Devletler ve Türkiye" kitabıyla Prof. Dr. Bilsay Kuruç ve "Özel Ödül" kategorisinde de Prof. Dr. Sina Akşin ödüle layık görüldü.

Geceye, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile eşi Semra Sezer, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP milletvekilleri Şenal Sarıhan ile Mustafa Balbay, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, gazeteci Emin Çölaşan ve davetliler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler