Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Esad devlet terörü estirmiş bir teröristtir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Esad devlet terörü estirmiş bir teröristtir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de "Devlet terörü estirmiş bir teröristtir" ifadesini kullandığı Esad ile yürümenin mümkün olmayacağını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus'ta mevkidaşı El-Baci Kaid es-Sibsi ile bir araya geldi.

Erdoğan, görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu:

"Görüşmelerimizde ikili ve bunun yanında özellikle bölge sorunlarını ele aldık. Son dönemde gerek Türkiye gerek Tunus'taki yoğun gündem nedeniyle gerçekleştiremediğimiz üst düzey ziyaretlere ivme kazandırma kararı aldık. Bakanlarımızın çok daha sık bir araya gelmeleri gerekiyor. İşbirliğimizi daha da geliştirmek istiyoruz.

Tunus'un yaşadığı ekonomik sıkıntıları ve dış ticaret açığının nedenini görüştük. Türkiye olarak fikirlerimizi paylaştık. Ticaretin dengeli bir şekilde artırılması konusunda mutabık kaldık. Tunus'un huzurunu istikrarını ekonomik büyümesini kendimizinkinden ayrı görmüyoruz. Tunus'un kalkınması Türkiye'nin kalkınması demektir. Özel sektörümüzü Tunus'a yatırım yapmaya teşvik edeceğiz.

Türkiye ve Tunus, hep birlikte, güçlü şekilde şunu söylemektedir. 'Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir.' Kudüs'ün tarihi statüsüne ve kutsiyetine yönelik hiçbir adım kabul edilemez. İstanbul'da olağanüstü toplanan İTT zirvesinde aynı hususa vurgu yapmış ve sonuç bildirgemizi açıklamıştık. Adaletsiz bu karara müsamaha göstermedik. Filistin'e desteğimizi sürdüreceğiz.

DEAŞ'a yönelik mücadele olsun diğerleri olsun güvenlik güçlerimiz istihbarat ve bilgi paylaşımını yapmalı. Bu bilgi paylaşımlarıyla binlerce teröristi ya ülkelerine gönderdik ya da cezaevlerine koyduk.

Suriye'de bir defa Esad ile yürümek mümkün değildir. 1 milyona yakın vatandaşını öldürmüş olan bir Suriye'nin başkanıyla nasıl olacak da geleceği kucaklayacağız. Suriye halkı böyle birini başında görmek ister mi? Esad devlet terörü estirmiş bir teröristtir. Böyle birisine bu işi o götürebilir diyemeyiz. Öldürülmüş insanlara haksızlık olur bu. Suriye'de hala kan gövdeyi götürüyor."