Contemporary Istanbul

Contemporary Istanbul

Ülker Çocuk Sanat Atölyesi'ne katılan çocuklar, resim, heykel ve enstalasyon gibi farklı sanat türlerinde çalışan sanatçılarla yapacakları derslerin yanı sıra, kağıttan kukla tasarımı, serbest boyama duvarı gibi sanat çalışmaları da gerçekleştiriyor

İSTANBUL (AA) - Ülker Çocuk Sanat Atölyesi, bu yıl 11.'si düzenlenen Contemporary Istanbul çağdaş sanat fuarında çocukları sanatla buluşturuyor.

İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda 6 Kasım'a kadar devam edecek fuarda, farklı sanat dalları, çocuklara uzman bir ekip tarafından uygulamalı olarak gösteriliyor.

Ülker Kurumsal İletişim Genel Müdürü Hande Ertan AA muhabirine yaptığı açıklamada, mutluluğun yolunun sanattan geçtiğini ifade ederek, çocukların genç yaşta sanatla tanışmasını mümkün kılan projelere destek olduklarını belirtti.

Sanatı, çocukların günlük yaşamlarının bir parçası haline getirmeyi hedeflediklerini aktaran Ertan, "Bu atölye çalışmasıyla, aynı zamanda çocukların hayal gücü ve estetik duygularının gelişimini desteklemeyi ve farklı disiplinlere yatkın, çok yönlü düşünebilen bireylerin yetişmesine katkıda bulunabilmeyi amaçlıyoruz. Çocukların hayal gücünün gelişimi, hayallerini gerçeğe dönüştürmek için gerekli cesareti bulmalarında sanatın önemli olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

- 14 bin çocuk sanatla buluştu

Ertan, "Mutlu bir gelecek bugünden yetişecek" sloganıyla yola çıktıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ülker Çocuk Sanat Atölyesi ile çocuklarımızın sanatla tanışmasını, estetik duyguları gelişmiş, çok yönlü düşünebilen bireylerin yetişmesini desteklemeye 2011 yılından bu yana devam ediyoruz. Geçmiş senelerden edindiğimiz deneyim ve farklı disiplinlerden, konularında uzman iş ortaklarıyla kurduğumuz işbirlikleri sayesinde, her geçen yıl daha zengin içeriklerle daha fazla çocuğa ulaşıp, projemizin etkisinin genişleyerek uzun yıllar sürdürülebilir olmasını hedefliyoruz."

Şu ana kadar 14 bin çocuğun sanatla buluşmalarına vesile olduklarını anlatan Ertan, çocukları sanatla buluşturmaya ve yetenekleri doğrultusunda onları desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi.

Ülker Çocuk Sanat Atölyesi'ne katılan çocuklar, resim, heykel ve enstalasyon gibi farklı sanat türlerinde çalışan sanatçılarla yapacakları derslerin yanı sıra, kağıttan kukla tasarımı, serbest boyama duvarı gibi sanat çalışmaları da gerçekleştiriyor.

"Bi Dünya Atölye" başlığı altında gerçekleşen atölyeler kapsamında, ressamlar Enis Malik Duran, Mevce Dilara Toprak, Melisa King, Didem Erbaş ve Elvan Ekren Kızıltunç, heykeltıraş Gülen Eren Duran, , illustratör Erhan Cihangiroğlu, baskı sanatçısı Merve Turan ve performans sanatçısı Dila Yumurtacı, çocuklara eşlik ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler